Svet
35 ogledov

Mati je otroka v prtljagi pretihotapila na letalo za Francijo

Air France Shutterstock
Iz francoske letalske družbe Air France so sporočili, da so na letališču Charles de Gaulle oblastem predali žensko, ki je na letalu - priletelo je iz Istanbula - pretihotapila štiri letno hčerko.

Iz Air France so sporočili, da so otroka, za katerega mati ni kupila vozovnice, našli skritega v torbi na krovu letala.

Poročila o starosti otroka sicer niso povsem jasna, nekateri tuji mediji poročajo, da je bila deklica stara le eno leto.

Letalo | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Francoska agencija AFP poroča, da je bila ženska, ki so jo predali policiji, francoska rezidentka in je želela posvojiti otroka s Haitija.

"v Istanbulu ji je z otrokom uspelo priti prek policijskega nadzora, niso pa jo z otrokom spustili na letalo," piše AFP. Ženska se je nato najverjetneje odločila, da bo otroka na letalo pretihotapila v torbi.  

Ko je prišla na krov letala, je torbo z otrokom položila k nogam, a ker je morala na stranišče, so jo opazili ostali potniki, še poroča AFP.

Air France je o dogodku obvestil francoske oblasti, žensko pa so po pristanku priprli. Tožilec se je odločil, da postopka zoper gospo ne bo sprožil, sta pa tako ženska kot otrok še vedno na letališču, kjer bosta dokler oblasti ne preiščejo primera.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.