Svet
8 ogledov

Mati se je zažgala v znak protesta

Kitajska je zaradi strahu pred protestniki svoje meje zaprla za turiste. Žurnal24 main
Po tem, ko sta se na Kitajskem dva Tibetanca v znak protesta proti Kitajski zažgala, se je na drevesu zažgala še neka mama. Kitajske oblasti so že pridržale mnogo aktivistov, nekaj pa so jih že izgnale.

Dva tibetanska moška sta se v Lhasu zažgala zunaj templja Jokhang. Eden od moških je umrl na kraju dogodka, drug pa je, kljub hudim opeklinam, preživel. "Žrtvovala" naj bi se v znak protesta proti Kitajski.

Medtem pa se je na drevesu v sečuanski provinci zažgala tudi mati iz Tibeta. Ženska, stara okrog 30 let, se je zažgala zunaj kitajskega samostana. Samostan sicer stoji na območju, kjer živi veliko Tibetancev in so podobne aktivnosti izvedli že mnogi protestniki.

Po incidentih naj bi na Kitajskem aretirali že 600 Tibetancev. Ker je tujim medijem prepovedan vstop na omenjeno območje, je navedbe težko potrditi, še poroča BBC. Prav tako naj bi Tibetance, ki ne živijo na območju Lhase, oblasti že izgnale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.