Svet
22 ogledov

Mati še vedno upa

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Mati pogrešanih dvojčic Alessie in Livie pravi, da še ni izgubila upanja. S francoskim policijskim helikopterjem so jo odpeljali na Korziko, kjer pomaga pri iskanju.

Deklici so z njunim očetom Matthiasom Scheppom nazadnje videli 31. januarja na trajektu, ki je peljal iz Francije na Korziko. Štiri dni kasneje je oče storil samomor v Italiji.

 

28. januar – Schepp pride po deklici, s katerima naj bi preživel konec tedna v njuni domači vasi.
30. januar – Deklici in očeta vidijo v vasi, istega dne Schepp prečka mejo s Francijo.
31. januar – Schepp ženi pošlje kartico iz Marseillea, napiše ji, da je obupan; z deklicama odidejo na Korziko.
1. februar – Schepp se izkrca v Proprianu na Korziki in kasneje odpotuje v Neapelj.
3. februar – Schepp v Cerignoli na jugu Italije stori samomor.

Mati pogrešanih dvojčic Irina Lucidi je skupaj z bratom v nedeljo prispela na Korziko in se priključila francoskim in švicarskim policistom pri iskanju. Policija se je osredotočila na območje med Proprianom na jugozahodu in Bastio na severovzhodu otoka.

Prejšnji teden je policija javnosti razkrila, da je Schepp poslal pismo, v katerem je priznal, da je deklici ubil. "V zadnjem pismu, z datumom 3. februar, je oče dejal, da je deklici ubil, sam pa je v Cerignoli, kjer naj bi storil samomor," je povedal policijski predstavnik Jean-Christophe Sauterel. "Potrdim lahko, da je v pismu zapisano, da nista trpeli in da počivata v miru."

Policija je razkrila tudi, da je Schepp obiskoval spletne strani, na katerih si je ogledoval orožje, strupe, zapise o samomoru in urnike trajektov. "Opravka imamo z nekom, ki je izjemno natančen in ki je načrtoval več stvari, med drugim tudi izlet na Korziko," je dejal Sauterel. Njegovi sorodniki so medtem podali izjavo, v kateri so zapisali, da je Schepp najverjetneje doživel živčni zlom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.