Svet
49 ogledov

Mati Tereza bo razglašena za svetnico

Mati Tereza je svoje življenje posvetila skrbi za uboge na ulicah indijske Kalku Žurnal24 main
Papež Frančišek je pokojni materi Terezi priznal še drugi čudež: Tako so izpolnjeni pogoji, da jo razglasi za svetnico.

Mati Tereza  | Avtor: Reuters Reuters
Iz Vatikana so sporočili, da bo mati Tereza - albanska redovnica, ki je življenje posvetila pomoči najrevnejšim in za to prejela Nobelovo nagrado za mir - svetnica postala septembra prihodnje leto.

Zdravniki ozdravitve niso znali pojasniti

Drugi čudež, pripisan materi Terezi, postala nepojasnjena ozdravitev nekega Brazilca, ki je imel več neozdravljivih možganskih tumorjev, piše časnik italijanske škofovske konference Avvenire

Njegova družina je za pomoč zaprosila mater Terezo. Moški si je opomogel, zdravniki pa niso mogli pojasniti, kako je do tega prišlo.

Rojena v Makedoniji

mati tereza, janez pavel drugi | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Mati Tereza, rojena kot Agnes Gonxa Bojaxhio, se je rodila leta 1910 albanskim staršem v Makedoniji. Ustanovila je red Misijonarke ljubezni za pomoč najrevnejšim na ulicah indijske Kalkute. Nobelovo nagrado za mir je prejela leta 1979. Umrla je leta 1997 v starosti 87 let.

Za blaženo jo je leta 2003 razglasil pokojni papež Janez Pavel II. Beatifikacija, za katero je potrebno priznanje enega čudeža, je zadnji korak pred imenovanjem za svetnika.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.