Svet
10 ogledov

Mati za 13 evrov prodajala mladoletni hčerki

Hrvaško pretresa afera. 44-letna mati iz Lik naj bi svoji mladoletni hčerki prodajala za sto kun oziroma dobrih 13 evrov, za 150 kun oziroma 20 evrov pa se je orgijam pridružila tudi sama.

Štiriinštiridesetletna mati je bila pod nadzorom socialne službe že zadnja tri leta, vendar socialni delavec ni našel nič sumljivega. "Ni tako brezčutna. Za to, kar se je zgodilo, sem slišal prvič. Človek ne ve, kaj bi rekel. Ampak ko si prišel do nje, je imela tak odnos do hčerk ... Posebno proti mladi. Vidi se, da ji ni vseeno," je dejal za Jutarnji list.

Socialni delavec ni videl nič sumljivega, čeprav so bili z dogajanjem seznanjeni vsi sosedje. Mlajša 12-letnica je bila zaradi tega v šoli tarča posmeha, 17-letnica pa je že drugič noseča, čeprav nima partnerja.

Večkrat opozarjali

Kot je dejala ena od sosed, je dogajanje prijavila različnim službam, ki pa so ukrepale šele danes. V eni od njih je naletela na odziv, da ne morejo pomagati, ker da "šef koristi njihove usluge".

Ko so se pristojni le zganili, pa so naleteli na "hišo groze", kot so jo poimenovali hrvaški mediji. Mati je namreč svoji hčerki prodajala v lastni hiši, pred katero je bilo pogosto videti več avtomobilov. "Stali so v vrsti," opisujejo sosedje.

Podobna usoda je pred leti doletela tudi zdaj 22- in 24-letni hčerki, ki pa sta že poročeni in sta se odselili. O dogajanju v hiši ne želita govoriti.

Ministrica zgrožena

Ministrica za socialne zadeve in mlade Milanka Opačić je dejala, da je "zgrožena nad tragedijo". Napovedala je temeljito preiskavo in izredni nadzor delovanja pristojnega centra za socialno delo.

Mati je trenutno v priporu. Za prodajanje starejše hčerke ji grozi do tri leta zapora, za mlajšo pa do pet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.