Svet
3 ogledov

Med 200 in 300 tisoč žrtev

Zaradi pomanjkanja šotorov si ljudje pri "gradnji" začasnih bivališč pomagajo ka Žurnal24 main
Število žrtev na Haitiju še vedno narašča. Sedaj naj bi jih bilo že več 150 tisoč. Največja težava je pomanjkanje šotorov za tiste, ki so ostali brez strehe nad glavo.

Kljub temu, da se je še včeraj poročalo o 111 tisoč žrtvah, pa se je danes ta številka povzpela že na več kot 150 tisoč. Poleg tega naj bi bilo skupaj še 194 tisoč ranjenih, milijon ljudi pa je v potresu izgubilo domove.

Število smrtnih žrtev se bo še povečalo, saj naj bi jih bilo po nekaterih, zaenkrat še nepotrjenih ocenah, kar med 200 in 300 tisoč.

Tudi nastala materialna škoda je katastrofalnih razsežnosti.  Polovica hiš v najbolj prizadetih mestih Port-au-Prince, Jacmel in Leogane, je uničenih, prav tako so poškodovane številne bolnišnice, banke in številna podjetja.

Razdeljevanje pomoči kaotično

Pomoč v državo še vedno prihaja, a resne težave imajo pri njenem razdeljevanju. V soboto so morali posredovati celo pripadniki enot Združenih narodov, ko je razdeljevanje hrane, vode in ostale pomoči ušlo izpod nadzora.

Ni dovolj šotorov

Največja težava pa je pomanjkanje šotorov. Trenutno razpolagajo 10 tisoč šotori, potrebovali pa bi jih še okoli 100 tisoč, da bi vanje lahko začasno naselili okoli pol milijona brezdomcev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.