Svet
5868 ogledov

Med drugim tudi gesta za majhnega lulčka

Emoji Emojipedia
Ste že videli, kateri novi emojiji bodo na voljo v kratkem?

Emojipedia je objavila seznam novih emojijev oziroma čustvenčkov, ki jih bo mogoče uporabljati od letošnje pomladi. S tem se še krepi jezik simbolov, ki ga v digitalnih sporočilih na različnih platformah in omrežjih vsakodnevno uporablja na milijone ljudi po svetu. Seveda največ prek telefonov. 

Gre že za šesto posodobitev seznama od leta 2014, vendar pa bodo letošnje novosti najbolj raznovrstne.

Emoji | Avtor: Emojipedia Emojipedia

Skupaj bo na voljo kar 270 novih simbolov, med drugim bo veliko takšnih, ki se nanašajo na različne teme invalidnosti. Med njimi bodo simboli za slepo osebo, znakovni jezik, invalidske vozičke ...

Med zanimivimi novostmi bo tudi znak za menstruacijo. Sprva so aktivistične organizacije predlagale simbol okrvavljenih hlačk, a so pri Emojipediji ta predlog zavrnili, tako da bo znak za mesečno perilo predstavljala kaplja krvi. 

Emoji | Avtor: Emojipedia Emojipedia

Veliko več bo raznovrstnosti pri barvi kože in las, dodani bodo simboli za hrano.

Med emojiji, o katerih se že pred uradno objavo dviga največ prahu, izstopa simbol geste "majhnega penisa".

Emoji | Avtor: Emojipedia Emojipedia

Nad seznamom čustvenčkov bdi konzorcij Unicode, ki ga sestavljajo predstavniki različnih računalniških in softverskih podjetij. Njihova naloga je, da sprejemajo oziroma zavračajo predloge in zagotavljajo standardizirano komunikacijo s čustvenčki ne glede na tip naprave ali aplikacije.

Emojijo sicer izvirajo iz Japonske, tam so se prvi pojavili leta 1997. Pravi preboj je sledil s prihodom pametnih telefonov in socialnih omrežij po letu 2010.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.