Svet
1602 ogledov

Med festivalom se je zrušila tribuna, to so posledice

Kolumbija, nesreča pri bikoborbah Profimedia
Med bikoborbo v osrednji Kolumbiji se je zrušila tribuna.

Trinadstropna lesena tribuna na stadionu v El espinalu v departmaju Tolima, približno 150 kilometrov od Bogote, je bila včeraj napolnjena z gledalci, ko se je pripetila nesreča. Tribuna z gledalci se je zrušila v areno, bik pa je še naprej hodil po ringu, ko ljudje začeli bežati iz razbitin. V nesreči so življenje izgubili vsaj štirje ljudje, oblasti pa ocenjujejo, da je ranjenih več kot 300 ljudi, poroča BBC.

Tradicionalni dogodek "corraleja" vključuje predstavnike javnosti, ki vstopajo v ring za spopade z biki, ki so del praznovanj priljubljenega festivala San Pedro.

Včerajšnji dogodek se je tragično končal za dve ženski, moškega in otroka, je povedal guverner Tolime Jose Ricardo Orozco. Regionalni zdravstveni uradnik je dejal, da so bolnišnice oskrbele 322 ljudi, od tega štirje na intenzivni negi.

Lokalni mediji poročajo, da je bik po dogodku pobegnil s trga in povzročil paniko na ulicah mesta, dokler ga niso ujeli.

Odhajajoči predsednik Ivan Duque je napovedal preiskavo, medtem ko je novoizvoljeni predsednik Gustavo Petro pozval lokalne uradnike, naj prepovejo takšne dogodke. "Župane prosim, naj ne dovolijo več dogodkov, ki vključujejo smrt ljudi ali živali. Takšna nesreča se ni zgodila prvič,'' je dejal. Petro je v času svojega županovanja v Bogoti sicer že prepovedal bikoborbe v glavni areni kolumbijske prestolnice.

Kolumbija, nesreča pri bikoborbah | Avtor: Profimedia Profimedia
dezurni@styria-media.si

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.