Svet
6271 ogledov

Med igro na poledenelem jezeru padli v vodo, trije otroci mrtvi

nesreča jezero Sulihall otroci led iskalna akcija
1/3
Profimedia
Štirje otroci so se igrali na ledu, ko je ta pod njihovo težo popustil. Trem zdravniki niso mogli več pomagati, četrti deček ostaja v bolnišnici v kritičnem stanju.

Iz bolnišnice v Birminghamu so sporočili, da so trije dečki, stari osem, deset in enajst let, umrli, potem ko se jim je tanka plast ledu na jezeru v bližini Solihulla vdrla pod nogami in so padli v mrzlo vodo. Četrti deček, star šest let, ostaja v kritičnem stanju. 

Dva od omenjenih štirih otrok naj bi se v nedeljo popoldne igrali na poledenelem jezeru Babbs Mill Park v Kingshurstu. Led je pod njuno težo počil in otroka sta so padla v ledeno hladno vodo. Druga dva dečka naj bi nato stekla na led, da bi pomagala prijateljema, a sta se tudi onadva znašla v težavah, navaja Daily Mail. Otrokom so poskušali pomagati očividci in policisti, ki so prišli na kraj dogodka. Uspešni so nato bili gasilci, posebej usposobljeni za reševanje iz vode, in otroke potegnili na kopno. 

Nemudoma so začeli z oživljanjem, saj so vsi štirje otroci doživeli zastoj srca. V kritičnem stanju so jih prepeljali v bolnišnici na območju Birminghama, od koder pa so kasneje sporočili, da trem otrokom niso mogli pomagati. 

nesreča jezero Sulihall otroci led iskalna akcija | Avtor: Profimedia Profimedia

Ker so sprva reševalci dobili informacijo, da naj bi na ledu bilo šest oseb, so z reševalno akcijo nadaljevali še vso noč. Kot navaja BBC, z iskanjem nadaljujejo tudi danes. Eden od policistov, ki so sodelovali pri iskanju, naj bi tudi potreboval zdravniško pomoč zaradi podhlajenosti. 

Osnovna šola v Kingshurstu, ki je le nekaj minut hoda oddaljena od parka, kjer se je zgodila nesreča, je danes ostala zaprta. 

Občinska svetnika Ian Courts in Karen Grinsell sta se zahvalila reševalcem za njihov trud. "Naše misli in molitve so z družinami. Težko si predstavljam, kaj prestajajo," je dejal Courts. "Grozna situacija. Povsem smo osupli."

nesreča jezero Sulihall otroci led iskalna akcija | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri 13:45 12.december 2022.

    Grozna tragedija. Sožalje staršem,ki so utrpeli nepopisno izgubo.