Svet
10 ogledov

Med iskanjem Hrvata umrla dva specialca

Ugrabljen Hrvat ISIS
Egitovske oblasti so potrdile, da so med iskanjem hrvaškega državljana, ki so ga na polotku Sinaj ugrabili pripadniki Isisa, umrla dva pripadnika posebnih enot. Z vozilom so zapeljali na podtaknjeno mino.

Dva pripadnika protiterorističnih enot sta umrla, še trije so bili ranjeni med iskanem Tomislava Salopeka.

Egiptovsko notranje ministrstvo je potrdilo smrt pomočnika vodje protiteroristične enote Mohammeda Amina Ismaila Abyssiniana in mladega policista Ahmeda Mehanna. A iz Egipta sporočajo, da jih incident ne bo odvrnil od nadaljevanja iskalne akcije. 

Hrvaške medije moti, da se o ugrabljenem Hrvatu v časopisih po svetu piše bistveno manj kot če bi bil ugrabljen Američan, Britanec ali Francoz. "V najbolj branih egiptovskih časopisih Salopek ni bil omenjen od petka, podobno je v Veliki Britaniji, kjer o Salopeku v časopisih ne najdemo niti besede," piše Večernji list. 

Našli prve sledi

Egiptovske oblasti poskušajo vse, kar je v njihovi moči, da bi odkrile kraj, kjer skrajneži zadržujejo Hrvata, pravijo v uradnem Kairu. 

Predstavnik egiptovske vlade za stike z mediji Ahmed Abu Zeid zagotavlja, da so našli prve dokaze, ki jih še proučujejo. Hrvaški in egiptovski diplomati so nenehno v stiku, poudarja in obenem ocenjuje, da je Salopek najverjetneje še vedno živ.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • KLOBO 15:22 10.avgust 2015.

    Naj mi kdo razloži, če je en Hrvat več vreden od pomočnika vodje protiteroristične enote Mohammeda Amina Ismaila Abyssiniana in mladega policista Ahmeda Mehanna, ki sta zaradi njega in njegovih apetitov po večji plači, morala umreti ! Naj ga gre ...prikaži veče iskat naš Khorl Erjavčev, Milanovič in Kolinda Kitara, pa še v lase si naj skočijo, jih ne bomo nič pogrešal, če tam tudi ostanejo, mislim, da bi bila veselica !!

  • punca05 13:14 10.avgust 2015.

    skup držijo-to je najbolj pomembno, vi trapasti komentatorji! Žalostno je-pri nas se zida mošeja, pa noben nič ne komentira, sprejeli bomo begunce, pa vas prav malo briga - briga vas nesreča drugih in kar je najhuje- privoščite to

  • Janez_53 12:37 10.avgust 2015.

    So Hrvati sploh kdaj zadovoljni??? Sedaj jih moti, "da se o ugrabljenem Hrvatu v časopisih po svetu piše bistveno manj kot če bi bil ugrabljen Američan, Britanec ali Francoz."!!! Sami pišite v svojih časopisih o tem, pa boste zadovoljni!