Svet
5 ogledov

Med migranti obsojeni terorist

Migranti EPA
Italijanska policija je priprla tunizijskega državljana, pripadnika islamske teroristične skupine. Leta 2008 je bil v Italiji zaradi terorističnega delovanja obsojen na sedem let zapora.

38-letni Bar Nasr Mehdi je bil med migranti, ki so jih prejšnji mesec rešili v Sredozemskem morju in jih prepeljali na italijanski otok Lampedusa. Italijanska policija je na podlagi prstnih odtisov ugotovila, da se je lažno predstavil in da gre za moškega, ki ga je italijansko sodišče leta 2008 obsodilo na sedem let zapora, danes piše La Repubblica.

Omenjeni časnik dodaja, da je policija vest držala v tajnosti, da ne bi prišlo do preplaha med ljudmi. S strani policijskih krogov je vendarle vest pricurljala v javnost. “To potrjuje bojazen, da v Evropo med obupanimi begunci lahko prihajajo tudi teroristi,” pri tem dodaja La Repubblica.

Policija je pisanje časnika potrdila. Mehdija so priprli skupaj s tremi drugimi Tunizijci, ki so jim ravno tako izrekli izgon in prepoved povratka v Italijo. Ali so bili tudi ti trije povezani s terorističnimi dejanji, italijanska policija ni navedla. 

Komentarjev 5
  • punca05 10:25 09.november 2015.

    to je tako kot z vero. Čez katoliško je pljuvanja čez in čez, čez muslimansko ga ni. Ker je prisoten strah. Strah pa je neoprijemljiv pojem, ki ga je težko reševati

  • ojla 16:01 08.november 2015.

    Da ne bi prišlo do preplaha med ljudmi nam mediji radi dosti zamolčijo , ali ne smejo poročati. Dobiš občutek ,da jim več pomenijo begunci, kot lasten narod. Ali je pa prisoten strah pred neznanim.

  • joza 15:07 08.november 2015.

    bog ve koliko je že takih v eu