Svet
77881 ogledov

Med misicami iz podzemlja tudi sestri iz Slovenije

Haziri1 MUP Srbije Sestri so prijeli v Beogradu.
Kamničankama, ki sta prevažali 30 kilogramov marihuane, so v Beogradu podaljšali pripor.

Srbska policija je v zadnjih dveh mesecih aretirala kar šest atraktivnih, na družabnih omrežjih dejavnih deklet, zaradi suma sodelovanja pri hudih kaznivih dejanjih, kot sta pomoč pri umoru in tihotapljenje mamil. Med njimi sta tudi dve Slovenki, ki sta že od februarja v priporu.

Devetindvajsetletno V. H. in 24-letno B. H., po poročanju medijev Valbino in Bleono Haziri, sicer kosovskih korenin, so policisti 7. februarja v pravi filmski akciji prijeli na avtocesti v Beogradu – vozila je starejša od obeh sester, ki sta po naših podatkih iz Kamnika.

Haziri | Avtor: MUP Srbije Aretirali so ju specialci. MUP Srbije
Seveda so takoj preiskali njunega seata: v prtljažniku sta imeli le prtljago - obutev in oblačila prestižnih znamk - v bunkerju pod njim pa se je skrival prepovedan tovor, 48 paketov oziroma vsega skupaj 30 kilogramov marihuane.

Za droge nista vedeli

"Specialci so obe izvlekli iz avtomobila, morali sta dvigniti roke. Nista se upirali, očitno pa je bilo, da česa takšnega nista pričakovali. Sovoznica je bila celo v nogavicah, sezula se je, da bi v vožnji uživala z nogami na armaturi," je za Kurir.rs dejal vir. "Njuna aretacija je verjetno rezultat temejitega operativnega dela. Predpostavlja se tudi, da se ta pot ni koristila prvič za prevoz marihuane s Kosova v države Evropske unije. Zdaj preverjajo, ali sta dekleti vedeli za tovor, oziroma, če sta bila le kurirki, ali pa sta resneje v tem 'poslu'."

No, na zaslišanju na višjem tožilstvu sta po besedah enega od njunih dveh odvetnikov, Daliborja Katančevića, izjavili, da se jima o drogi ni niti sanjalo, da sta v šoku, in da bosta še pripravili temeljitejšo obrambo. Odrejen jima je bil 30-dnevni pripor, v katerem sta še zdaj.

Haziri2 | Avtor: Zajem zaslona/MUP Srbije Droga je bila skrita v bunkerju. Zajem zaslona/MUP Srbije
"Vsakič ko se izteče, ga spet podaljšajo za 30 dni. Tako bo, dokler ne zaključijo preiskave. Zaradi interesa slednje vam več informacij ne morem posredovati," je včeraj za Žurnal24 povedal drugi odvetnik osumljenk, Nebojša Tešić.

Kurirka tudi državna prvakinja v tenisu

Srbski Informer pa poroča o še štirih dekletih, ki so to pomlad padle v roke policistov, nadeli so jim vzdevek Misice iz podzemlja. Vsem je skupno, kot že omenjeno, da so privlačne, prisotne na družabnih omrežjih, in da nobena ne izhaja iz socialno ogrožene družine.

V audiju 19-letnice, v katerem sta bila še dva potnika, ki pa sta skušala pobegniti, so, denimo, pred dvema tednoma našli dve pištoli, 20 metkov, nože in tehtnico za mamila. Starši skorajšnje maturantke so bili prepričani, da je v šoli.

Njena vrstnica, mladinska državna prvakinja v tenisu, je v smartu prevažala osem kilogramov in pol marihuane. Izkazalo se je, da je kurirka, prepeljati bi jo morala s Kopaonika v Beograd.

Študentka iz Sarajeva pa je osumljena, da je skupaj s fantom nastavila past Nikšičanu z vzdevkom Escobar. Predstavila sta se mu kot kupca za njegov golf 8 in obljubila, da se naslednji dan vrneta z denarjem. Toda  namesto njiju sta prišla dva zamaskirana moška in Escobarja pokončala s sedmimi streli. Zaradi suma pomoči pri zločinu in prikrivanja so aretirali tudi mladoletno dekle enega od napadalcev.

Agresija na družbenih omrežjih

Kriminolog Dobrivoje Radovanović je za Informer pojasnil, da dekleta na kriva pota pogosto zaidejo zaradi druženja s "težkimi frajerji", ki jih potegnejo za seboj, in da je opazen vpliv Zahoda, ki povzdiguje zabave, drage avtomobile in drogo.

Psihologinja Aleksandra Janković ob tem poudarja način vzgoje, s katero starši zagotavljajo otrokom vse materialne dobrine, vendar se z njimi premalo pogovarjajo in jih ne opremijo z vrednotami za odraslo življenje. "Otroci na starše gledajo kot na bankomate, številni brez telefona ali računalnika niso kos niti najmanjši stvari. Empatije ni, pomembni so trendi. Na družbenih omrežjih je polno agresivnih objav, ki imajo na tisoče všečkov, in ne čudimo se, da dekleta živijo v neki vzporedni realnosti in zahajajo v kriminal."

To ne velja samo za Srbijo, ta teden so se v Celju mladoletnice izživljale nad svojo sošolko.

Komentarjev 10
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 17:17 14.april 2023.

    A so jim joške tud pregledal glede na velikost ki jih vidimo na fotografiji?

  • Idioti 15:43 14.april 2023.

    Zadrži za stalno i ne vraćaj !

  • Avatar VINOVERITAS
    VINOVERITAS 12:54 14.april 2023.

    Oneh, a ti pa poješ Slovensko pesem NA GOLICI, kot mah nič in kolegi ki se hvalijo, da radi pojejo Slovenske pesmi !!!!!! PROSIM, POŠLJI MI TEKST TE SLOVENSKE PESMI!!!!!!!!! HVALA ŽE V NAPREJ!!!!!🍇🍇🍇🍇🍇