Svet
243 ogledov

Med mrtvimi je najmanj 68 otrok

Samomorilski  napad v Siriji
1/9
EPA
Število žrtev sobotnega samomorilskega napada v Siriji naraslo na 126.

Število žrtev sobotnega samomorilskega napada na konvoj ljudi, evakuiranih iz dveh šiitskih vasi na severu Sirije, se je po zadnjih podatkih povzpelo na 126, je danes sporočil Sirski observatorij za človekove pravice. Med ubitimi je tudi najmanj 68 otrok.

Med žrtvami je 106 oseb, evakuiranih iz šiitskih vasi Fua in Kafraja v severozahodni provinci Idlib, ostale žrtve so humanitarni delavci in uporniki, ki so stražili konvoj.

Avtomobil bomba

Avtomobil bomba je v soboto eksplodiral v bližini konvoja avtobusov, ki so prevažali šiite, in so čakali v Rašidinu na obrobju Alepa, na območju pod nadzorom upornikov. Med smrtnimi žrtvami napada je bilo tudi najmanj 68 otrok. Več deset ljudi je bilo huje ranjenih, še navaja observatorij.

Po besedah direktorja observatorija Ramija Abdela Rahmaneja bi lahko število žrtev še naraslo, saj so med ranjenimi številni utrpeli hude poškodbe.

Samomorilski napadalec

Napad naj bi zakrivil samomorilski napadalec v kombiju, zamaskiranem kot dostavni kombi za hrano in zdravniško pomoč. Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče. Državna sirska tiskovna agencija Sana je poročala, da je šlo za "teroristični" napad, opozicijski aktivisti pa za napad krivijo pripadnike vlade.

Evakuacija prebivalcev in provladnih borcev iz obeh šiitskih vasi, ki jih obkrožajo uporniki, kot tudi prebivalcev sunitskih mest Madaje in Zabadanija, ki jih oblegajo režimske sile, je potekala v skladu z dogovorom med režimom in islamskimi borci, vendar je bila zaradi spora začasno prekinjena, zaradi česar je v mestu Alep obtičalo več tisoč ljudi.

Avtobusi z evakuiranimi naj bi sicer nekaj ur po napadu nadaljevali svojo pot.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 6
  • MihaPu 17:30 19.april 2017.

    Žalostno, mednarodna skupnost naj pošlje pomoč Siriji torej Assadu, ker se ravno on s pomočjo Rusije bori proti tej "umerjeni opoziciji teroristov" ali po domače ameriško-kreiranim isisovcem, ki se razstreljujejo v imenu vere in v imenu pedofila mohameda razbojnika.

  • Franjo Erman 21:13 17.april 2017.

    koga bo pa sedaj trump bombandiral?

  • jozicamurn 18:40 17.april 2017.

    Še religijo pedofila mohameda in razbojnikov moramo iztrebiti do konca pa prej nisem bila za to, ampak je to očitno potrebno, ker kažejo fanatičnost in bolezen torej gredo v ekstrem. Mi smo kot kristjani vseeno bolj zadržani in obsojamo sami ...prikaži več svoje (veliko je tudi ateistov), medtem ko oni držijo s svojimi tudi ko ne delajo prav in si želijo šerat ter mumije in da nadvlada njihova primitivna vera. Rak človeštva = islam.