Svet
145 ogledov

Med mrtvimi najmanj sedem otrok

Mjanmar iskanje razbitin letala
Mjanmarska vojska je našla razbitine letala in trupla.

Reševalne ekipe so do opoldneva našle trupla 29 oseb, med njimi sedmih otrok, vse na obali občine Lounglon v regiji Tanintharyi na jugu države. Reševalne ladje, helikopterji in letala nadaljujejo z iskanjem razbitin letala. V času strmoglavljenja je bilo morje razburkano, zato je iskanje težje. Na obalah se je zbralo več sto ljudi, med njimi tudi prostovoljci in delavci nevladnih organizacij. 

Vzrok nesreče še vedno ni znan. Letalo je izginilo z radarskih zaslonov okolo 13.30 po lokalnem času. Na krovu letala je bilo 122 ljudi. Šlo je za vojake in njihove družinske člane, med drugim 15 otrok. 

Mjanmarska vojska je letalo kupila marca lani in do nesreče je opravilo 809 ur letenja. Mjanmar ima sicer slabo letalsko varnost. Zadnja nesreča vojaškega letala se je zgodila februarja 2016, blizu politične prestolnice Nypyitaw je umrlo pet ljudi. Leta 2012 je na božični dan strmoglavilo komercialno letalo družbe Air Bagan in na letališču Heho zagorelo. Umrla sta dva človeka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.