Svet
3163 ogledov

Med pošiljko banan odkrili pol tone kokaina

Slika je simbolična. Profimedia
Banane so domnevno Derbyjeve.

Črnogorska policija je v luki Bar odkrila okoli 400 kilogramov belega prahu, za katerega sumijo, da gre za kokain. Odkrili so ga v zabojih z bananami, na katerih je logotip podjetja Derby, ki je v lasti slovenskega poslovneža Izeta Rastoderja, poroča portal N1info.si.

Pošiljka kokaina naj bi bila namenjena podjetju Voli. Črnogorski cariniki so jo odkrili pred dvema dnevoma v luki Bar, o tem pa so takoj obvestili policijo in specialno državno tožilstvo. Pristojni so jim naročili, naj pošiljko spustijo naprej, da bi ugotovili, komu je namenjena, nato pa so policijo poklicali zaposleni iz podjetja Voli, ki so med bananami našli pošiljko drog, ob sklicevanju na neuradne vire poroča črnogorski časnik Vijesti.

Po njihovih informacijah je pošiljka banan v Bar prispela 2. januarja, šlo pa je za naročilo "podjetja črnogorskega državljana, ki že več let živi in posluje v Sloveniji", navaja časnik Vijesti. Pošiljka je bila nato za pregled in pretovor na vrsti 11. januarja.

Časnik je objavil tudi fotografije več paketkov, na katerih je napisano S.R.B. in R.S.B. Slike sumljive pošiljke pa je v četrtek na Facebooku objavila tudi politična stranka Prava Crna Gora in na njih je videti zabojčke z logotipom podjetja Derby.

Stranki naj bi te fotografije poslal eden od zaposlenih podjetja Voli. Direktor tega podjetja je znani črnogorski poslovnež Dragan Bokan, nekateri politiki pa so zahtevali njegovo aretacijo, še poroča N1.

Rastoder: Gre za sistemsko zlorabo mednarodnih trgovskih poti

V družbi Rastoder opozarjajo na napade kriminalnih združb na mednarodne trgovske poti, potem ko so črnogorske oblasti zasegle pakete banan Derby. V družbi zagotavljajo, da poslujejo skladno z mednarodno uveljavljenimi standardi, z namenom preprečevanja trgovine z mamili pa sodelujejo z oblastmi.

Iz podjetja so sporočili, da je bila pošiljka banan namenjena črnogorski družbi Voli, preiskave policije pa poteka proti neznanim storilcem. Izpostavljajo, da so po dveh letih znova postali tarča neznane kriminalne združbe.

"Tudi tokrat gre za sistemsko zlorabo uveljavljenih mednarodnih trgovskih poti, ki je zadnje čase vse pogostejša, z njo pa se srečujejo praktično vse vodilne mednarodne korporacije, uvozniki ter logistični sistemi," so zapisali v družbi Rastoder, ki je, kot so navedli, največji trgovec z bananami v jugovzhodni Evropi.

V podjetju zagotavljajo, da poslujejo skladno z mednarodno uveljavljenimi standardi. Ob tem sodelujejo z oblastmi ter zlasti s carinsko upravo z namenom preprečevanja trgovine z mamili.

Družba je, kot so izpostavili, v dneh pred incidentom carinsko upravo v luki Bar letos že dvakrat preventivno zaprosila za natančen nadzor vseh pošiljk, pri čemer so ponudili tudi prevzem dodatnih stroškov nadzora. "Po incidentu v Črni gori družba Rastoder ostaja na voljo oblastem v Črni gori in Sloveniji," so dodali.

http://dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
 • wax 13:29 14.januar 2022.

  Mah, spet bomo mogl cheap robo snifat.

 • Jeanette_Jenkins 13:29 13.januar 2022.

  Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 11:59 13.januar 2022.

  Saj je očitno da Rastoder zalaga parlament z robo. Ker take klatijo tam da zdravorazumski ne bi počeli. Pa grem v Spar po banane mogoče je kaj v škatli ostalo