Svet
10676 ogledov

Med preverjanjem covid potrdil aretirali učiteljico, ki je želela učencem preprečiti vstop

SBplus/zajem zaslona
Še isti dan je bila izpuščena.

Pred osnovno šolo v Garčinu na Hrvaškem je učiteljica likovne vzgoje hotela vstopiti v šolo brez covidnega potrdila. Svoje nestrinjanje s PCT pogojem in covid potrdili je na mirnejši način izrazila že dan pred tem, včeraj pa je ukrepala policija.

Medtem ko je ravnateljica Danijela Erić na vhodu v šolo preverjala covidna potrdila, jo je učiteljica pri tem snemala in spraševala, od kod ji ta pravica. S svojim početjem kljub opozorilu ni prenehala, ravnateljica pa je poklicala policijo. ''Poskušala sem mirno opraviti svojo obveznost in ravnati po pravilih. Učiteljica je poskušala vstopiti v šolo skozi druga vrata, a sem ji to preprečila. Po tem sem poklicala policijo,'' je dejala Erićeva.

Ko je prišla policija, je učiteljica nadaljevala s snemanjem, čeprav so jo policisti večkrat opozorili, naj preneha s svojim početjem in se vzdrži neprimernih besed. Policisti so nato uporabili silo, ker se je upirala, in jo aretirali.

''Policisti so mi naročili, naj se vrnem v šolo, češ da bodo rešili situacijo pred stavbo. Kaj se je zgodilo potem, ne vem, medtem ko sem bil prisotna, je učiteljica ves čas snemala policiste. Desetkrat so jo opozorili, da tega ne sme početi in da ne sme ravnati nesramno, pa jih očitno ni poslušala. Zaposleni ne potrebujejo biti cepljeni, a morajo biti testirani. Ne glede, ali se s tem strinjamo ali ne, moramo upoštevati pravila, če želimo iti na delovno mesto,'' je še povedala Erićeva.

Policija je neuradno sporočila, da je učiteljica ovirala vstop učencev v zgradbo. Še isti dan so jo izpustili iz pripora.

Na Hrvaškem je sicer od torka v veljavi pogoj PCT za javni sektor. Potrdilo o prebolelosti, cepljenju proti covidu-19 ali testiranju na okužbo morajo imeti poleg zaposlenih tudi uporabniki storitev državnih in javnih ustanov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • PaPajapopi 08:35 19.november 2021.

    In covid histerija se nadaljuje...

  • 58434aa702c7cd6380eca1c32e7dba385d97227f 14:34 18.november 2021.

    Zanimivo da vse države sprejemajo iste ukrepe, kateri so nesmiselni in preverjeno ne delujejo. Necepljeni se morejo testirati, da so lahko v zaprtih prostorih zraven cepljenih, kateri se niso testirali. Kljub temu, da je že več časa jasno, da cepivo ...prikaži večo ne zmanjšuje prenosa in okužbe. Kot da bi ti ukrepi bili plan od samega začetka za vzpostavitev popolnega nadzora nad državljani. Hmmm