Svet
1034 ogledov

Med sojenjem Trumpu se je pri sodišču zažgal moški, tako se je končalo ...

trump sojenje moški se je zažgal ogenj
1/3
Profimedia
Moški, ki se je v petek zažgal pred sodiščem, kjer so nekdanjemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu sodili zaradi ponarejanja poslovnih dokumentov, je umrl v bolnišnici. Preminuli je pred sodiščem z letaki opozarjal na nedoločeno zaroto, Trump pa je poslopje sodišča zapustil med incidentom, poroča britanski BBC

Newyorška policija je preminulega identificirala kot 37-letnega Maxwella Azzarello, ki so ga reševalci, po tem ko se je zažgal, v kritičnem stanju odpeljali v bolnišnico. Davi ga je bolniško osebje proglasilo za mrtvega. Maxwell je v New York pripotoval s Floride in ni bil vpisan v kazensko evidenco.

Preiskovalci navajajo, da so klic v sili prejeli okoli 13.30 po lokalnem času, ko je Maxwell v zrak vrgel letake in se nekaj trenutkov pozneje polil z vnetljivo tekočino ter zažgal. Protestniku so priskočili na pomoč in ena oseba ga je pogasila z gasilnim aparatom.

trump sojenje moški se je zažgal ogenj | Avtor: Profimedia Profimedia

Po navedbah vodstva newyorške policije so letaki imeli propagandno vsebino, s čimer je želel Maxwell opozoriti na teorijo zarote, navaja BBC. V petek je ameriška televizija CNN poročala, da je na letakih pisalo, da je newyorška univerza krinka za mafijo.

Med sojenjem Trumpu je bilo pred sodiščem poostreno policijsko varovanje. Trije policisti, ki so poskusili preprečiti, da bi se požar razširil, so bili poškodovani. Poleg njih se je v incidenti poškodoval še en uslužbenec sodišča.

Donald Trump | Avtor: Profimedia Profimedia

Na sojenju Trumpu zaradi ponarejanja poslovnih dokumentov so v petek sicer dokončali postopek izbire 12 porotnikov in šestih rezerv. Sodnik Juan Merchan je napovedal, da bodo po izbiri porote lahko predvidoma že v ponedeljek začeli zasliševanje prič. Začelo bo tožilstvo, ki v četrtek Trumpovim odvetnikom ni hotelo izdati, katere od prič na seznamu bodo najprej na vrsti.

Komentarjev 3
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 16:51 22.april 2024.

    Žal , to naredijo ljudje , ki sodijo v psihiatrično ustanovo , samo običajno je skoraj vedno prepozno za njih.

  • Ender3 13:47 20.april 2024.

    Blišč in beda ameriške družbe in demokracije..In kot takšno vsiljujejo drugim..

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 11:52 20.april 2024.

    Saj na letakih zažganega je pisalo, da sta Trump in Biden ista fašista in da bosta uničila ameriški narod..Nekaj v tem smislu.. Torej se ni zažgal podpornik Trumpa ampak nasprotnik ameriške vladajoče bande...