Svet
14 ogledov

Med spanjem umrlo sedem delavcev

Prato požar v tekstilni tovarni gasilci EPA
Število smrtnih žrtev v požaru v tekstilni tovarni v mestu Prato blizu Firenc se je povečalo na sedem.

Sedem delavcev je umrlo, trije pa so huje ranjeni. Vse žrtve so Kitajci, ki so bili v Italiji nezakonito.

Zakaj je požar izbruhnil, še ni jasno, preiskovalci pa kot možni vzrok omenjajo cigaretni ogorek ali napako v delovanju peči. Ker je bilo v prostoru precej vnetljivega blaga, se je požar hitro razširil.

Streha poslopja, v katerem je bila poleg delavnice tudi spalnica za delavce, se je v požaru porušila, delavci pa so verjetno umrli v spanju.

V mestu Prato je več podobnih tekstilnih tovarn, v katerih v suženjskih pogojih dela na tisoče Kitajcev. Tudi njihovi lastniki so večinoma Kitajci.

V kraju z okoli 200 tisoč prebivalci po uradnih podatkih živi sedem tisoč Kitajcev, po neuradnih podatkih pa naj bi v tekstilnih tovarnah v mestu in okolici delalo kar 43 tisoč nezakonitih priseljencev iz Kitajske.

Predsednik dežele Toskana Enrico Rossi je pristojne organe pozval, naj vendarle začnejo ukrepati proti delu na črno ter suženjskem delu v tekstilni in usnjarski industriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.