Svet
13 ogledov

Med Srbe zalučal ročno granato

null Žurnal24 main
Med mirnimi protesti v Kosovski Mitrovici je odjeknila eksplozija, ki je zahtevala smrtno žrtev, 11 ljudi pa je bilo ranjenih. Eksplozija je odjeknila med protesti večtisočglave množice Srbov.

Srbska tiskovna agencija Tanjug poroča, da so razmere v Kosovski Mitrovici trenutno mirne, a napete, mesto pa preletavajo helikopterji Natovih sil na Kosovu (Kfor). Na mostu, ki Kosovsko Mitrovico deli na severni in južni del mesta, pa so nameščeni Kforovi vojaki in kosovski policisti. Prostore kosovske vlade pa varujejo pripadniki Eulexa.

Urad za izdajanje osebnih dokumentov bo prvi, ki ga bo kosovsko ministrstvo za lokalno samoupravo odprlo na severu Kosova.

Ročna granata?
Po poročanju nekaterih medijev naj bi eksplodirala ročna granata, tiskovni predstavnik mestne policije Besima Hotija pa dodaja, da se je na protestih zbralo okoli tisoč ljudi.

Na incident se je že odzval srbski predsednik Boris Tadić, ki je dejal, da gre za provokacijo miru in Srbije. "Srbija se na te provokacije ne bo odzvala, bom pa sam zahteval najostrejši odziv vseh mednarodnih institucij," je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.