Svet
18 ogledov

Med talci zlasti otroci

Boko Haram Nigerija EPA
Pripadniki skrajne nigerijske islamistične skupine Boko Haram so na severu Kameruna ugrabili okoli 80 ljudi.

Pripadniki skrajne nigerijske islamistične skupine Boko Haram so na severu Kameruna ugrabili okoli 80 ljudi, med zajetimi pa naj bi bili zlasti otroci, stari med 10 in 15 let, poroča BBC.

Pripadniki skupine so napadli dve vasi v bližini nigerijske meje, ki sta nato pogoreli. Pri tem so umrle tri osebe. Na napad naj bi se takoj s protiudarcem odzvala kamerunska vojska, vendar je skrajnežem pred vrnitvijo v Nigerijo uspela še ugrabitev.

V soboto so sicer na območje Kameruna prispele čadske enote, da bi državi pomagale v boju proti skupini Boko Haram, ki je odgovorna za smrt več tisoč ljudi v severni Nigeriji lansko leto.
 

Samomorilec je zapeljal med množico

Skoraj istočasno se je na severu Nigerije  v avtomobilu bombi razstrelil samomorilski napadalec, pri tem pa so bili ubiti najmanj štirje ljudje. Več deset pa je ranjenih.

Samomorilec je zapeljal med ljudi, ki so bili zbrani na avtobusni postaji v kraju Potiskum v severovzhodni nigerijski zvezni državi Yobe. Po navedbah prič bi bilo lahko ranjenih lahko celo več kot 50 ljudi.

Kraj Potiskum je bil v preteklih mesecih že večkrat tarča islamistične milice Boko Haram.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.