Svet
11 ogledov

Med vročinskim valom prodajajo božične okraske

Božič Shutterstock
Odprtje božične trgovine sredi julija naj ne bi kazalo na izkoriščanje komercializacije božiča.

V jugozahodni Angliji je svoja vrata sredi največje julijske vročine odprla božična trgovinica katedrale Truro. Jaslice, božične okraske in adventne koledarje bodo prodajali vse do božiča. Dekan katedrale častiti Roger Bush je priznal, da se zdi odpreti trgovino, polno božičnih izdelkov, sredi julija "nekoliko čudno".

"V katedrali imamo že vrsto let uspešno božično trgovino in začuda imamo v poletnih mesecih veliko obiskovalcev, ki želijo kupiti kakovostne božične izdelke," je Bush dejal za BBC. Priznal je še, da se zaveda, kako nenavadno je prodajati božične izdelke v morda najbolj vročem času zadnjih let, a verjamejo, da obstaja dovolj veliko povpraševanje po izdelkih. Odprtje trgovine po njegovih trditvah ne pomeni, da cerkev izkorišča komercializacijo božiča. "Menim, da ni nič narobe s tem, da smo komercialni, moramo pa paziti, kako posredujemo naše sporočilo," je povedal Bush.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.