Svet
20 ogledov

Med žrtvami Nata spet več civilistov

Afganistan Nato smrtne žrtve Wardak Reuters
V zračnem napadu sil zveze Nato na talibanske upornike v pokrajini Kunar je bilo ubitih najmanj 15 ljudi, večinoma civilistov, je danes sporočila tamkajšnja policija.

Tarča sobotnega napada je bil poltovornjak, je sporočil predstavnik lokalne policije. Po njegovih navedbah so bili pri tem ubiti trije talibanski skrajneži in 12 članov njihovih družin, med njimi štiri ženske in štirje otroci.

Talibani so medtem sporočili, da je bilo v napadu ubitih 16 civilistov, od tega pet žensk in sedem otrok, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Isaf še preiskuje navedbe

Mednarodne sile Isaf so potrdile "natančen" napad v okrožju Vatapur, v katerem je bilo ubitih deset "sovražnih borcev", podatkov o civilnih žrtvah pa nimajo.

Civilne žrtve Natovih operacij so že dolgo vir napetosti med afganistansko vlado in koalicijskimi silami. Iz Isafa so sporočili, da so slišali za navedbe o civilnih žrtvah in da preiskujejo incident, poročajo tuje tiskovne agencije.

Karzaj obsodil napad

Afganistanski predsednik Hamid Karzaj je obsodil napad, v katerem je bilo po navedbah njegovega urada ubitih 16 civilistov. "Hamid Karzaj meni, da je napad na ženske in otroke v nasprotju z vsemi sprejetimi mednarodnimi pravili in ga ostro obsoja," piše v izjavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.