Svet
10 ogledov

Med žrtvami tuji državljani

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Število žrtev eksplozije v kavarni v središču Marakeša je naraslo na 16. Med njimi več tujcev. Napad označili za teroristično dejanje.

Med mrtvimi je šest Francozov, pet Maročanov, dva Kanadčana in Nizozemec. CNN poroča, da naj bi bila med mrtvimi tudi Rus in Britanec. Notranji minister Taib Cherqaoui je dejal, da ostro obsojajo dejanje, in napovedal, da bodo napadalce našli.

Mednarodna javnost je napad ostro obsodila. Hillary Clinton je dejala, da ne smemo tolerirati terorističnih dejanj, ne glede na to, kje se zgodijo. Napad je ostro obsodil tudi predsednik Združenih narodov Ban Ki Mun. Francoski zunanji minister Alain Juppe ga je označil za "barbarski teroristični napad". Francoske oblasti so maroškim že obljubile pomoč pri preiskavi.

Nemški turist, ki je bil v času napada od kavarne oddaljen 50 metrov, je dejal, da so slišali glasno eksplozijo. Ljudje naj bi stekli na trg, da bi videli, kaj se je zgodilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.