Svet
19 ogledov

Medex: zaplet pri prevozu na Kosovo

Pri Medexu so zasežene izdelke prodali podjetju na Kosovu. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Na Medexu pravijo, da so v Srbijo tihotapljene izdelke prodali podjetju na Kosovu. To je tudi poskrbelo za prevoz.

"Izdelke smo prodali podjetju Albolena iz Prištine, ki bi jih prodalo na kosovskem trgu. Za prevoz so najeli slovenskega prevoznika," so nam v zvezi s torkovim zasegom večje količine Medexovih izdelkov na srbski meji danes pojasnili pri slovenskem podjetju. Na njih smo se obrnili, ker je po poročilih šlo za zelo veliko količino teh dopolnil.

"Zaradi napetih odnosov med Srbijo in Kosovom se v državo navadno vstopa prek Črne Gore. Prevoznik si je želel skrajšati pot in se odpravil preko Srbije," so nam povedali pri Medexu, kjer so zaplet, v katerega so bili vpleteni njihovi izdelki, interno preverjali.

"Mi s tem nimamo nič, blago smo prodali  podjetju na Kosovu, do težav pa je prišlo med prevozom," še pravijo.

Dopolnil za 45 tisoč evrov
Srbski cariniki so v torek sporočili, da so pri tihotapljenju Medexovih prehranskih dopolnil zasačili slovenskega prevoznika. Vrednost zaseženih dopolnil skupaj znaša kar 45 tisoč evrov.

Dopolnila so bila po poročanju srbske carinske uprave skrita med drugimi, prijavljenimi izdelki. Slovenskemu prevozniku so začasno zaplenili tudi tovornjak s prikolico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.