Svet
1 ogledov

Medicina za izboljšanje življenja

Evropejci najbolj zaupajo zdravnikom in zdravniškemu osebju ter raziskovalcem na Žurnal24 main
Posebna Eurobarometrova raziskava kaže, da se Evropejci bolj zanimajo za medicino kot politiko.

Tri od štirih Evropejcev zanimajo raziskave na področju medicine in zdravja, tri od petih pa zanimata znanost in tehnologija, kažejo izsledki posebne Eurobarometrove raziskave javnega mnenja o medicinskih in zdravstvenih raziskavah. Eurobarometer kaže, da Evropejce medicinske raziskave zanimajo nekoliko bolj kot evropske in mednarodne novice pa tudi bolj kot ekonomska in socialna politika, kaže Eurobarometer.

Raziskave na področju medicine in zdravja zanimajo 71 odstotkov Evropejcev, evropske in mednarodne novice 70 odstotkov Evropejcev, ekonomske in socialne zadeve pa 68 odstotkov državljanov EU, kaže javnomnenjska raziskava. V Sloveniji je zanimanje za raziskave nekoliko manjše od povprečja - te teme namreč zanimajo 62 odstotkov Slovencev.

Evropejci so prepričani, da medicinske in zdravstvene raziskave prispevajo k izboljšanju njihovega življenja. Najbolj zaupajo zdravnikom in drugemu zdravniškemu osebju (53 odstotkov) ter raziskovalcem na univerzah in v laboratorijih (47 odstotkov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.