Svet
15219 ogledov

Medicinska sestra obupana: Kaznovana sem, ker sem dober človek

Devon Nicole Oechsle Facebook
Medicinsko osebje v tem času ne žrtvuje le svojega zdravja.

Medtem ko si lahko večina od nas le predstavlja trpljenje ljudi, ki so okuženi s koronavirusom, in tudi stisko tistih, ki jih je bolezen in kriza, ki je prišla z njo, najbolj prizadela, pa je medicinsko osebje tisto, ki boj vsak dan spremlja iz prvih bojnih vrst.

Vsak dan tvegajo svoje zdravje, da bi pomagali drugim, in od izčrpanosti se mnogi komaj držijo na nogah, saj so nadure sedaj del njihovega vsakdana. Ob vsem tem jih ves čas spremlja strah, da bodo okužili svoje domače. 

Med njimi je tudi ameriška medicinska sestra Devon Nicole Oechsle, ki se je na Facebooku razpisala o trenutnem stanju. Ob fotografiji svojega objokanega obraza je zapisala, da sta z možem, ki tudi dela v zdravstvu, sklenila, da hčerko za dalj časa pošljeta k prijateljem. "To je obraz nekoga, ki se počuti kaznovanega, ker želi biti "dober človek“. Moja služba kot medicinska sestra na urgenci je le služba – nikoli o njej nisem razmišljala kot o službi, ki bi bila nekaj posebnega ali si zaslužila pohvale. A najini službi sta trenutno pomembni in za razliko od mnogih morava delati. In ta služba s sabo nosi veliko nevarnost za okužbo. Bila sem v stiku s covid-19 bolniki in ne želim, da bi bila hčerka v nevarnosti. Zato se počutim kaznovano, ker moram biti dober človek. Svojega 3-letnega otroka sem poslala stran in ne bom je smela obiskati ali jo spraviti v posteljo,“ je zapisala Devon in dodala, da je v teh časih blagoslov biti doma z otroki, in vse še pozvala, naj ostanejo doma, da se bo njena hči lahko kmalu vrnila domov.


 

Komentarjev 5
  • bojan88 17:44 15.april 2020.

    Koncesionarji so del javnega zdravstva in v teh dneh povsem enako dežurajo, delajo na urgenci, odvzemu brisov... prepričajte se, preden pišete netočnosti.

  • andrej084 16:30 15.april 2020.

    10.000 ljudi, torej zdravstvenega osebja se ukvarja z 100 pacienti, ki so razporejeni po Sloveniji. 1500 okuzenih doma ne obremenjujejo sistema. Res je nevatnost okuzbe velika, vendar so si ta poklic izbrali sami. Res pa je tudi, da so koncesionarji ...prikaži večji v veliki vecini zaprti in ni cekinov za njih. Trenutno dela le javno zdravstvo.

  • Zdravko Galičič 15:49 15.april 2020.

    Ko smo mi delali cele dneve se ni nihče sekiral!