Svet
12 ogledov

Medvedjev in Putin bosta zamenjala vlogi

moskva parada medvedjev putin Žurnal24 main
Ruski predsednik Dimitrij Medvedjev je predlagal, naj na predsedniških volitvah prihodnje leto namesto njega ponovno kandidira Vladimir Putin.

Vladimir Putin, ki sicer trenutno zaseda položaj ruskega premira pa je na kongresu stranke Združena Rusija danes predlagal, da stranko na volitve popelje predsednik Dimitrij Medvedjev.

Tako bi Putin in Medvedjev enostavno zamenjala predsedniško in premiersko mesto. "Zame je to velika čast," je dejal Putin, čeprav predlog ni pretirano presenetil nikogar.

Kot rit in srajca

Pred časom je Putin dejal, da sta se z Medvedjevem že dolgo nazaj dogovorila o svojih prihodnjih vlogah  pri vodenju Rusije.

Da se bodo stvari odvile po tem scenariju, so ugibali že ob izvolitvi Medvedjeva na predsedniški položaj leta 2008. V Rusiji namreč lahko politik zavzema predsedniški položaj le dva zaporedna mandata. Medvedjev je tako Putinu en mandat grel stol, zdaj pa bo, kot kaže, po naslednjih parlamentarnih volitvah, znova stopil na čelo vlade.

Sicer pa je bil Medvedjev ves čas predsedniškega mandata v Putinovi senci, niti za ped se ni odmaknil od stališč svojega predhodnika. Če se Putin dejansko znova zavihti na predsedniški stol, bi lahko Rusijo vodil do leta 2024.

 

Komentarjev 2
  • privat 09:43 25.september 2011.

    ne želi morilcev in psihopatov...Mi imamo lopove,pasjejebce ,lažnivce...vsekakor imamo vsaj šanso da zaživimo,rusi pa še tega nimajo... Kako je v rusiji...hči kaj boš ko boš velika....nuna ali kurba,večina se jih opredeli za kurbo,ja tako je v rusiji! Predsednik pa opravlja ...prikaži več neko cerkveno dolžnost da ustvarja fronte pred nevideznimi sovražniki!

  • principiumnovum 08:19 25.september 2011.

    Ko bi pri nas imeli tako odločnega voditelja, kot je Putin. Kaj imamo pa mi? Kresjene eldeesarje, golobji drek, pasjejebce, gospodarske kriminalce, fixofafarje in fujdevejevce. S temi pezdeti smo obsojeni na propad.