Svet
31 ogledov

Medvedkova glava obtičala v kozarcu

Medvedek je bil kar deset dni brez hrane in tekočine. (Foto: YouTube)
1/2
Žurnal24 main
Medvedji mladič je pri brskanju po smetnjakih zašel v težave. Njegova glava se je zataknila v plastični kozarec, toda zgodba se je na srečo dobro končala.

Nesrečni dogodek, ki se je pripetil medvedku na Floridi, bi lahko na prvi pogled spominjal na zgodbico o medvedku Puju, toda posledice bi bile lahko usodne. Medvedkova glava se je namreč med brskanjem po smetnjakih nesrečno zataknila v plastični kozarec, mladiček pa je bil posledično kar deset dni brez hrane in vode.

6-mesečnega medvedka je le nekaj dni ločilo od gotove smrti, zato so posredovali biologi, ki so na območju, kjer se je medvedja družina nahajala, nastavili pasti. Popadljiva medvedka, ki je na vse kriplje branila svoje mladiče, se je pastem uspešno izogibala, toda na koncu je biologom le uspelo uspavati samico, medvedka pa so ujeli in ga rešili muk.

Mladiče in njihovo zaspano mater so čez noč obdržali v zavetišču, naslednje jutro pa so jih preselili  na drug konec gozda, ki je manj poseljen. Tudi zaradi tega, da medvedek več ne bi zašel v težave pri brskanju po smetnjakih, kar je dodobra prestrašilo tamkajšnje prebivalce.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.