Svet
17645 ogledov

Grozljivi prizori s šolskega dvorišča: Oklofutali sta sošolko

vrstniško nasilje PrtScr Facebook
Na sovrstnico sta se spravili, ker naj bi ju opravljala.

Gruča najstnikov, na sredi katere so tri dekleta. Dve krožita okoli tretje, jo sprašujeta, kaj je govorila in jo pri tem klofutata ter zmerjata. Otroci, ki trojico obkrožajo, ne posežejo vmes, ampak prilivajo olja na ogenj z zmerjanjem dekleta, ki je tarča nasilja. Dekleti, ki izvajata fizično nasilje, žrtvi zagrozita, da bo še huje, če bo o tem komu povedala.

Posnetek je nastal na dvorišču šole v Sarajevu, kjer so se zadrževali srednješolci. Žrtev in ena od nasilnih deklet sta dijakinji prvega letnika šole, medtem ko je drugo dekle, ki se je znašalo nad žrtvijo, dijakinja drugega letnika druge srednje šole. 

Dogodek so prijavili tako policiji kot ministrstvu za šolstvi. Policija je po pisanju Novosti podala prijavo zoper nasilni mladoletnici, ki jima grozi tudi izključitev. 

Posledice pa bodo doletele tudi ravnatelja srednje šole, ki naj bi o medvrstniškem nasilju bil obveščen, a ni ukrepal. Kot poroča Blic, naj bi ministrstvo na šolo poslala strokovnjake, ki ukrepajo v primeru pojava nasilja, ravnatelju pa naj bi se močno majal stolček. Na šolah, ki jih obiskujejo dekleta, pa bodo izvedli inšpekcijski nadzor. 

Za medije je spregovorila tudi mama žrtve in dejala, da posnetka ni mogla pogledati. Zahvalila se je vsem, ki so pomagali, še posebej policiji, ki je zelo hitro reagirala. "Vsi so zgroženi nad posnetkom in nasilni dekleti bosta dobili kazen, ki jima pritiče," je dejala. 

Komentarjev 7
  • alen04 10:41 17.september 2019.

    Šmrklam tace fajn polomiti.

  • boris96 16:25 16.september 2019.

    Za spam reklame odprite rubriko: "za neumne"

  • Janez_53 10:01 16.september 2019.

    Bi mogoče bili toliko prijazni in napisali, da se je to zgodilo na Hrvaškem? Kolikor se spomnim, nismo več v isti državi, ampak enim pa še vedno ni "potegnilo".