Svet
20 ogledov

Mehika: Našli 38 trupel

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Mehiške oblasti so na severu države blizu mesta Monterrey našle 38 trupel. Zločin pripisujejo narko kartelom.

Do jame, ki je skrivala ostanke 38 trupel, je prišla vojska. Menijo, da je v jami lahko še več trupel; te, ki do katerih so že prišli, pa še niso identificirali, saj je večina preveč razpadla, da bi to lahko storili takoj.

Kot poročajo tamkajšnji mediji, policija odgovornost za očitne poboje pripisuje močnim mehiškim narko kartelom.

Avtomobil bomba
Skoraj sočasno z omenjenim odkritjem je vojska blizu mesta Madere, naletela na do zob oboroženo dvojico kriminalcev, ki so jih pripadniki vojske v spopadu ubili. Po spopadu so pri njima v avtomobilu našli kar 26 kilogramov eksploziva.

Že prejšnji teden so pripadniki kartelov začeli z novo taktiko avtomobilov bomb; v napadu v nevarnem mestu Ciudad Juarez so v takšnem napadu umrli policist in še dva človeka.

Ta kombinacija logistike, ki so jo že na Bližnjem vzhodu „patentirali“ teroristi bi lahko bila – po poročanju tamkajšnjih medijev – problematična tako za vojsko kot policijo, ki sta že tako komaj kos vse močnejšim kriminalnim združbam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.