Svet
9 ogledov

Mejne opazovalnice naprodaj

Žurnal24 main
Avstrijska vojska že sprejema ponudbe za nakup približno sto mejnih opazovalnic, ki bodo postale po širitvi schengenskega območja 21. decembra neuporabne.

Z malo sreče lahko opazovalnico dobite za pet evrov. © BOBO

 
"K ogar nakup zanima, naj se zglasi pri vojaškem poveljstvu dežele Gradiščansko," je dejal major Wolfgang Gröbming . Opazovalnice, lesene koče, so stare največ 17 let, merijo 6,25 kvadratnega metra, opremljene so s pečjo za ogrevanje, okoli pa imajo verando, namenjeno opazovanju. Po majorjevih besedah bi bile koče idealne za lovce, toda ponudbo lahko vloži kdorkoli in vsaka bo dobrodošla.  Lahko ponudite 500, 100 ali 1000 evrov ... lahko pa tudi pet, zakaj pa ne," je še povedal v smehu.

Na voljo je od 100 do 120 koč, nameščenih vzdolž avstrijske vzhodne meje. Tiste, ki jih ne bodo uspeli prodati, bodo podrli in les uporabili za kurjavo ali pa jih preoblikovali za urjenje vojakov.

Štiri avstrijske sosede, Češka, Madžarska, Slovaška in Slovenija, bodo 21. decembra vstopile v schengensko območje, zadnje raziskave javnega mnenja pa kažejo, da kar 75 odstotkov Avstrijcev meni, da bo to vodilo v porast kriminala.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.