Svet
6 ogledov

Mejo bo določil Golovina

FOTO: Reuters Žurnal24 main
Medvedjev je imenoval odposlanca za določitev meje z Abhazijo in Južno Osetijo, katerih neodvisnost je Moskva priznala po lanski avgustovski vojni med Rusijo in Gruzijo.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je danes na mesto posebnega odposlanca za določitev meje med Rusijo in gruzijskima pokrajinama Abhazijo in Južno Osetijo imenoval Aleksandra Golovina. Ta bo poskrbel za določitev meje med Rusko federacijo in sosednjimi državami, zlasti z Abhazijo in Južno Osetijo.

Iz štaba ruske mornarice so sporočili, da namerava Rusija v prihodnjih letih v abhazijskem pristanišču Očamčira ustvariti pristaniško mesto za zasidranje ladij ruske črnomorske flote.

Ruska črnomorska flota se namreč v skladu z zakupno pogodbo, ki velja od leta 1997 do leta 2017, nahaja v ukrajinskem pristanišču Sevastopol. Ukrajina pa ob tem vztraja, da ruske ladje do izteka pogodbe zapustijo ukrajinsko pristanišče, in je pozvala Rusijo, naj se že zdaj pogovorita o pogojih odhoda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.