Svet
1531 ogledov

Melania in hči Ivanka pritisnili na Trumpa

Podpis izvršilnega ukaza o koncu ločevanja otrok
1/6
Epa
Ameriški predsednik je podpisal izvršilni ukaz za konec ločevanja otrok migrantov.

Največ zaslug, da se je predsednik ZDA Donald Trump odpovedal politiki odvzemanja otrok migrantov staršem v ZDA ima njegova soproga in prva dama ZDA Melania Trump, poroča ameriški časnik Washington Post. To je po podpisu izvršnega ukaza proti ločevanju otrok od staršev potrdil tudi Trump sam.

Dejal je, da sta nanj pritiskali Melania in hči Ivanka Kushner, ki ima tri majhne otroke. Tiskovna predstavnica prve dame ZDA je že v nedeljo sporočila, da Melania Trump nasprotuje ločevanju otrok in staršev, kar je bilo v času, ko je Trump še kljuboval vse večjemu ogorčenju doma in v tujini ter krivdo valil na demokrate in neobstoječi zakon.

melania trump Svet Presenetljivo: Melania ostro nastopila proti Donaldu Trumpu

Na odločitev Trumpa, ki je prvič doslej, odkar je na oblasti, spremenil politično odločitev, naj bi vplival tudi upor v lastni republikanski stranki.

Včeraj je podpisal izvršilni ukaz

Trump je včeraj podpisal izvršilni ukaz, da bodo družine migrantov lahko ostale skupaj na meji z Mehiko, in da otroke ne bodo več ločevali od staršev.

Podpis izvršilnega ukaza o koncu ločevanja otrok | Avtor: Epa Epa
"Gre za to, da družine ostanejo skupaj. Ni mi bil všeč pogled na ločene družine. Imeli bomo veliko veselih ljudi," je dejal Trump na slovesnosti ob podpisu.

Borut Pahor ZN Slovenija Pahor: To je slaba novica za cel svet

Imeli bomo zelo trdne meje in družine bomo obdržali skupaj, je dodal. Po njegovih besedah je razumljivo, da bi imel vsakdo s srcem zelo močne občutke glede ločevanja družin, bodo pa ZDA kljub vsemu nadaljevale politiko ničelne tolerance do nezakonitih migracij.

Trump je bil zaradi omenjene politike, ki je vodila v to, da so na ameriško-mehiški meji iz rok nezakonitih migrantov trgali celo dojenčke, deležen ostrih mednarodnih kritik.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 20:38 21.junij 2018.

    Barrona Trumpa bi morali zapreti v kletko s kakšnim potrebnim katoliškim duhovnikom!

  • Bizgec 10:13 21.junij 2018.

    Donald in Melania sta uigran par. On je bad cop, ona je good cop (googlaj "bad cop, good cop"). Skupaj dosežeta kar hočeta - kjer spoznata, da ne bo uspel Donald sam, bo nastopil še bolj ostro kot bi sicer, ...prikaži več potem pa ona vpade z bolj zmernim predlogom, ki se naenkrat zdi razumen in sprejemljiv, če bi ga pa predlagal Donald, bi bil pa zavrnjen.

  • Avatar Leon
    Leon 08:16 21.junij 2018.

    Melania in hči Ivanka pritisnili na Trumpa............sem bil prepričan,da je podlegel leporečenju Borata . Borat je pozabil, da so tudi v Sloveniji odvzeti otroci starim staršem ,takrat nihče iz njegovega kabineta ni nastopil v bran starim staršem .