Svet
697 ogledov

Melania Trump se bo odselila

Melania Trump Profimedias
Sodelavci ameriškega predsednika Donalda Trumpa upajo, da bo šef prihodnji teden malce boljše volje in bo umiril tvitanje ter kreganje vsepovprek, saj 14. junija v Belo hišo prihajata prva dama ZDA Melania Trump in sin Barron, ki je končal šolsko leto v newyorški osnovni šoli.

Tisti, ki poznajo predsednika in prvo damo, pravijo, da ima Melania pomirjujoč vpliv na moža, čeprav ji to vedno ne uspeva. Na primer v ponedeljek, ko je bila v Beli hiši za sprejem družin padlih vojakov, Trump pa je isti dan energično tvital o svoji prepovedi potovanj in napadal londonskega župana Sadiqa Khana.

Melania Trump je prva prva dama v zgodovini ZDA, ki zamuja s selitvijo v Belo hišo, odkar so avtomobili zamenjali kočije. Pogostejša gosta bosta tudi Trumpova tast in tašča Viktor in Amalija Knavs, ki pa se ne bosta preselila v Belo hišo, ampak bosta ostala doma v Trumpovi stolpnici na 5. aveniji. Na obisk pa bosta prihajala tudi zaradi vnuka Barrona.

Barron in Melania | Avtor: EPA EPA

Trump je zaradi preiskave ruskega vpletanja v ameriške volitve zadnje čase vse bolj napet in veliko tvita. S tviti je najverjetneje pokopal svoj izvršni ukaz o prepovedi potovanj, vendar zanemarja priporočila odvetnikov. Melania naj bi ga spravila v vsaj malce boljšo voljo.

Politico sicer poroča, da so njuna politična stališča podobna. Tudi Melania naj bi bila odločna podpornica Izraela, oba skupaj sta jezna na medije, leta 2011 pa je pomagala ohranjati pri življenju teorijo zarote o rojstvu predsednika Baracka Obame z izjavo, da si želi njegov rojstni list videti vsa Amerika, ne le njen mož.

Kakšna bo njena vloga v vzhodnem krilu Bele hiše, še ni jasno. Med kampanjo je napovedovala delo na področju boja proti nasilništvu na internetu oziroma družbenih medijih. Med tistimi, ki upajo, da bo sedaj kaj več časa, da kaj pride naokrog, pa je tudi slovensko veleposlaništvo v Washingtonu.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 3
 • mp5 17:40 08.junij 2017.

  Ne bo se odselila ampak samo začasno preselila, ker njeno domovanje še vedno ostaja v NY. Naslov pa kliče po senzaciji ane? klik.... klik...

 • goldhorn 11:45 08.junij 2017.

  Ste že patetični s temi vsakodnevnimi anti Trump članki. Dajte raje malo Cmero pod drobnogled!

 • Avatar AtaAufbiks
  AtaAufbiks 09:41 08.junij 2017.

  Melonija bo v belo hišo pripeljala tudi svojega osebnega varnostnika, ker ima Kramp preveč mlahavega, da bi Melonijo še zadovoljil.