Svet
54 ogledov

Melania Trump: Tako je bilo in pika.

donald trump, melania trump Profimedias
Nedavno objavljene gole fotografije Melanie Trump sprožile vrsto vprašanj o njenem imigrantskem statusu po prihodu v ZDA.

Trumpova in njen mož, republikanski predsedniški kandidat Donald Trump, trdita, da je Melania v ZDA prišla zakonito. To je danes na spletnem družbenem omrežju Twitter znova zagotovila morebitna bodoča prva dama ZDA.

"Naj pojasnim: vedno sem v celoti spoštovala migracijsko zakonodajo te države. Pika," je Melania zapisala na Twitterju. Poročila, ki trdijo drugače, je označila za "netočna" in "enostavno neresnična".

Ta teden objavljene gole fotografije Melanie Trump so namreč sprožile vprašanja o njenem imigrantskem statusu v prvih letih življenja v ZDA. Kot poroča Politico, ob tem strokovnjaki opozarjajo, da je kakršno koli laganje imigracijskim oblastem v minulih letih lahko zanjo še danes velik pravni problem.

Trumpova in njen mož, republikanski predsedniški kandidat Donald Trump, trdita, da je Melania v ZDA prišla zakonito. Vendar pa njene lastne izjave kažejo, da je najprej v državo vstopila s kratkoročnim vizumom, ki pa ji ne bi dovoljeval dela kot model, poroča Politico.

Vprašanja so se pojavila, potem ko je časopis New York Post ta teden objavil njene stare gole fotografije še iz časov, preden je spoznala Donalda.

Preberite še: 

Trump je nekoč dejal, da je Melania v New York prišla leta 1996, golo fotografiranje pa jo v ZDA postavlja že leta 1995, prav tako kot biografija, ki so jo februarja objavili slovenski novinarji, navaja Politico.

Vprašanja tudi okoli diplome

Neskladnosti v njeni zgodbi sledijo poročanju CBS News in revije GQ, da se je Melania lažno okitila s slovensko diplomo. Bi pa te neprijetnosti lahko napravile večjo politično škodo, saj je Trump prav boj proti nezakonitim migracijam postavil v ospredje svoje politične kampanje.

Melania spoštovala zakone?

V Trumpovi kampanji na vprašanja Politica o natančni časovnici in okoliščinah priseljevanja Melanie niso odgovarjali, tiskovna predstavnica Hope Hicks pa je poudarila, da je Melania "spoštovala vse zakone in je sedaj ponosna državljanka ZDA".

Kaj je povedala v intervjujih?

Trumpova je januarja za Harper's Bazaar pripovedovala, kako se je vsakih nekaj mesecev vračala domov, da bi obnovila svoj vizum. "Nikoli mi ni padlo na pamet, da bi ostala tukaj brez papirjev. Gre za vprašanje, kakšna oseba si," je dejala.

"Slediš pravilom. Spoštuješ zakon. Vsakih nekaj mesecev moraš leteti nazaj v Evropo in dobiti žig v svojem vizumu. Po nekaj vizumih sem se prijavila za zeleno karto in jo leta 2001 tudi dobila." Enako zgodbo je Melania ponovila v februarskem intervjuju za oddajo Morning Joe na mreži MSNBC.

Podatki se ne ujemajo

Doslej je sicer veljalo, da je Melania v ZDA prišla z delovnim vizumom H-1B. To naj bi maja potrdila tudi Mickeyju Rapkinu, ki je z njo opravil intervju za revijo DuJour.

A strokovnjaki opozarjajo, da se ti podatki ne ujemajo. Vizum H-1B je veljaven do tri leta in ga je mogoče podaljšati do šestih let, včasih celo dlje. Takšen vizum ne bi zahteval obnavljanja v Evropi.

Opis Trumpove prej nakazuje, da je bila v ZDA na podlagi vizuma za začasne poslovne obiske (B-1) ali turističnega vizuma (B-2). Na ta način bi lahko ostala največ šest mesecev, vendar pa ta vizum ne dovoljuje zaposlovanja. Če bi nekdo v ZDA vstopil z eno od teh vizumov in z namenom delati, bi to lahko pomenilo prevaro, je za Politico opozoril pravnik Andrew Greenfield. Gre namreč za namerno nespoštovanje določil vizuma.

Je njen status pravno sporen?

Prevara pri pridobivanju vizuma bi lahko pod vprašaj postavila prošnjo Melanie za zeleno karto in kasnejšo dodelitev državljanstva, opozarjajo pravniki. S tem bi lahko bil sporen njen pravni status, celo danes, čeprav je poročena z ameriškim državljanom.

Komentarjev 11
  • Zmago 23:58 05.avgust 2016.

    Evo Dr.Ekač Dragec tvoji bratje.

  • Zmago 23:49 05.avgust 2016.

    Mogoče se pa druži s tvojimi, kot Hilary, Obama,......... ???

  • dragec 09:55 05.avgust 2016.

    Drek SSDSSovski Melaniji lahko poližete, namesto impotentnega Donalda