Svet
13 ogledov

Melody je premagala pirate

Šest piratov je napadlo ladjo Melody. Žurnal24 main
Italijanska potniška ladja se je, zahvaljujoč ravnanju kapitana, izognila napadu somalijskih piratov, ki so se po izgubljenem boju umaknili.

Kapitan ladje Ciro Pitno je pojasnil, da se je šest piratov približalo ladji Melody in jo začeli obstreljevati. Vendar so varnostniki na potniški ladji streljali nazaj in so se pirati umaknili. Kot je pojasnil kapitan, ni bil nihče od 1500 potnikov in članov posadke ranjen ali poškodovan.

Pirati so ladjo, ki je bila na križarjenju iz Južne Afrike v Italijo in na poti v jordansko pristanišče Aqaba, napadli približno 290 km severno od Sejšelov. Italijanski mediji poročajo, da naj bi vodilni v podjetju Italy's MSC Cruises, ki ima v lasti tudi ladjo Melody, kapitana Pinto nagradili, ker je obvladal situacijo in obvaroval ladjo, predvsem pa potnike.

Somalija ni imela uspešnega vodstva države vse od leta 1991, kar je dodatno omogočilo razmah piratstva. Somalijski pirati so samo v mesecu aprilu ugrabili več kot ducat ladij in to kljub prisotnosti 20 tujih vojaških ladij na tem območju. Ladijske družbe so samo v letu 2008 za odkupnine piratom izplačale več kot 60 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.