Svet
13 ogledov

Menijo, da je Obama musliman

Raziskava je pokazala, da šele vsak tretji Američan meni, da je Obama kristjan. Žurnal24 main
Anketa je pokazala, da se veča število Američanov, ki menijo, da je njihov predsednik Barack Obama musliman.

Raziskava ameriškega inštituta Pew research, v kateri so odgovarjali 3003 ljudje, je pokazala tudi, da pada odstotek tistih, ki menijo pravilno, in sicer da je Obama kristjan. 43 odstotkov vprašanih ni vedelo, katere veroizpovedi je predsednik.

18 odstotkov Američanov meni, da je Obama musliman, kar je za sedem odstotkov več kot v raziskavi, ki so jo opravili lani. Med republikanci je takih 34 odstotkov. Tretjina vprašanih je odgovorila, da je Obama kristjan, kar je potrdil tudi verski svetovalec Bele hiše Joshua DuBois, ki je dejal, da je Obama popolnoma predan krščanstvu. Dodal je še, da obstajajo ljudje, ki namerno širijo neresnico o predsednikovi veroizpovedi.

Anketo je inštitut opravil pred 13. avgustom, ko je Obama stopil v bran muslimanom in povedal, da podpira gradnjo mošeje na območju, kjer sta se v terorističnih napadih zrušila dvojčka WTC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.