Svet
27 ogledov

Merklova najbolj vplivna ženska na svetu

Angela Merkel
1/6
EPA
Nemška kanclerka Angela Merkel je že tretje leto zapored prva na lestvici najvplivnejših žensk na svetu ameriške revije Forbes. Sledijo ji brazilska predsednica Dilma Rousseff, soproga Billa Gatesa Melinda, prva dama ZDA Michelle Obama in nekdanja ameriška državna sekretarka Hillary Clinton.

Na lestvico, ki jo revija objavlja že deset let, se uvrščajo vplivne ženske iz sveta politike, gospodarstva, medijev, zabave, tehnologije in neprofitnih organizacij, razvrščene pa so po "premoženju, prisotnosti v medijih in vplivu".

Nemška kanclerka je bila v desetih letih, odkar obstaja lestvica, kar osemkrat razglašena za najvplivnejšo žensko na svetu.

Med poslovnimi ženskami se najvišje uvrščajo Sheryl Sandberg iz vodstva Facebooka (6.), izvršna direktorica Hewlett-Packarda Meg Whitman (15. mesto) in izvršna direktorica Yahooja Marissa Mayer (32.).

Skupaj imajo več kot 153 milijov sledilcev

24 izvršnih direktoric s seznama vodi družbe, ki so imele lani skupne prihodke v višini 893 milijard dolarjev. Osem voditeljic, uvrščenih na lestvico, pa vodi države s skupnim BDP v višini 9900 milijard dolarjev.

Stoterica žensk z lestvice ima na družbenem omrežju Twitter skupaj več kot 153 milijonov sledilcev, še navaja Forbes.

Komentarjev 1
  • privat 09:17 26.maj 2013.

    Čas je da se Nemčija dvigne iz prahu...samo problem je ker Eu nima surovin za svoje preživetje...kam bojo pa poslali svoje čete mladih in neumnih ljudi??