Svet
14 ogledov

Merklova po zgledu Putina

razno 28.08.13. Angela Merkel, German Chancellor Angela Merkel stands in front o razno 28.08.13. Angela Merkel, German Chancellor Angela Merkel stands in front o
Tega ne počne več zgolj ruski predsednik Vladimir Putin, tudi nemška kanclerka Angela Merkel je opozorila Savdsko Arabijo zaradi njenega financiranja teroristov.

Namestnik nemške kanclerke Angele Merkel Sigmar Gabriel je v javni izjavi v imenu Nemčije s strani Savdske Arabije zahteval, da preneha financirati verske ekstremiste. Kot je poudaril socialdemokratski partner kanclerke Merklove se “ne moremo več pretvarjati, da ničesar ne vidimo in da so ti časi zagotovo minili”.

Gabriel izpostavlja, da Savdska Arabija financira vahabitske džamije širom sveta in da so te institucije poznane o tem, da širijo verski ekstremizem med muslimani.

Tudi Nemčija v boj proti terorizmu

Z včerajšnjim dnem je sicer tudi Nemčija vstopila v mednarodni boj proti Islamsko državo; nemška mornarica z 230 vojaki se je pridružila francoskim vojakom v Sredozemlju.

S svojo ladjo so v Sredozemsko morje vpluli že ponoči; pridružili so se francoski letalonosilki Charles de Gaulle, ki pluje proti Arabskemu morju. Od tam bo Francija napadala cilje Islamske države, ki je prevzela odgovornost za napade 13. novembra v Parizu, v katerih je umrlo 130 ljudi.

Bolj jih skrbijo migranti

Javnomnenjska raziskava, opravljena med Nemci, je sicer ta konec tedna pokazala, da državljane Nemčije v tem trenutku najbolj skrbijo množični prihodi migrantov in beguncev v Nemčijo in druge dele Evrope. Skoraj dve tretjini vprašanih sta odgovorili, da je migrantska kriza trenutno najbolj zaskrbljujoče dogajanje.

Na drugem mestu so nato grožnje islamskega terorizma; 44,7 odstotka vprašanih je odgovorilo, da jih to skrbi. Štiri odstotke vprašanih Nemcev skrbi tudi naraščanje podpore skrajno desnim skupinam v državi. 

Komentarjev 12
  • samo.jst 09:09 08.december 2015.

    "Ob temeljnem kamnu džamije tudi gostje iz Katarja in Savdske Arabije"... zgolj naključje.

  • kapibara 08:23 08.december 2015.

    Bi se mu zgodila "objava ODLOGA plačila DDV , v višini 6 milja euriča..+ grozilno pismo, napram otrokom..

  • leonardo 08:10 08.december 2015.

    Ja, ko prideš na izlet na njihov teritorij si moraš navleči ruto in kiklo, da sploh lahko ogledaš njihove znamenitosti. Pri nas pa lahko narod nosi burke nikabe itd, češ da s tem hoče nekaj povedati. Ja, kaj pa? Da ...prikaži več se naj počasi navadijo naše ženske na njihove šem....Ja pri nas bi morala priti na vlado tudi skrajna desnica, kot v Franciji. Mogoče bi bil zadosti kar Jelinčič?