Svet
159 ogledov

Merklova: "Predolgo smo si zatiskali oči"

Angela Merkel EPA
Angela Merkel je le leto dni zatem, ko je glede begunske problematike zagotavljala 'mi to zmoremo' v današnjem intervjuju za Sueddeutsche Zeitung priznala, da sta si glede tega tako Nemčija kot Evropska unija predolgo zatiskali oči.

"...V Nemčiji smo predolgo ignorirali to težavo in blokirali potrebo za iskanjem panevropske rešitve," danes glede begunske problematike poudarja nemška kanclerka Angela Merkel. Kanclerka, ki se sooča s številnimi kritikami na račun svoje politike do beguncev, je pred letom dni ravno tako za Sueddeutsche Zeitung izpostavljala, da morata biti Nemčija in Evropska unija potrpežljivi in vztrajni pri soočanju z migracijami beguncev na evropska tla.

V danes objavljenem intrvjuju je Merklova povedala tudi, da je Nemčija, ki je sicer v lanskem letu sprejela več kot milijon beguncev, pustila Španijo in druge države na zunanjih mejah unije, da same rešujejo naraščajočo težavo. "Takrat smo ravno tako preprečili sprejetje proporcionalne delitve beguncev," je povedala. "Težavi nismo pristopili na primeren način." Merklova je v intervjuju tudi še enkrat izpostavila, da se beguncev ne sme enačiti s teroristi.

Ni se še odločila

Nemška kanclerka medtem pušča odprto možnost, ali se bo prihodnje leto na volitvah v bundestag znova potegovala za položaj kanclerke. Odločitev bo povedala ob primernem času, je pred dnevi poudarila za televizijo ARD.

Nemška kanclerka se sicer zlasti zaradi migrantske krize sooča z velikim upadom zaupanja. Glede na julijsko javnomnenjsko raziskavo se 48 odstotkov Nemcev ni strinjalo z njenim načinom reševanja migrantske krize in njenim sloganom "zmoremo".

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 22
  • munja 19:32 19.marec 2018.

    Aha, najprej jih je vabila, zdaj pa jamra. Pa še delila bi jih drugim državam. Naj si jih odpelje domov baba neumna.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 13:37 02.september 2016.

    Ta ženska je prinesla raka v Europo.Čas je da ga sama dobi.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:33 01.september 2016.

    Normalno da ni uspela če so pa naredil celo naselje prebežnikov. Niso naredil integracijske strategije. Če ne narediš domače naloge pol ne morš sprejemat prebežnikov..NE MORŠ. Če jo narediš kamot sprejmeš v vsako občino za 1% domačinov prebežnikov. Noben se ...prikaži veče ni RESNO lotil integracijskega sistema. NOBEN! Pa bi se lahko!