Svet
12 ogledov

Merklovi pripeljali avtobus z begunci

Begunci v Avstriji EPA Organizirane prevoze v času humanitarnega koriodrja so jih nudile tako Hrvaška, Slovenija kot Avstrija.
Nezadovoljni bavarski uradnik je danes poslal avtobus z 31 sirskimi begunci pred urad kanclerke Angele Merkel v znak nezadovoljstva z njeno politiko.

Predsednik okrožja Landshut Peter Dreier je za nemške medije povedal, da gre za dejanje iz obupa, s katerim želi nemški kanclerki Angeli Merkel jasno sporočiti, da s takšno politiko sprejemanja beguncev Nemčija ne more in ne sme nadaljevati.

Avtobus z 31 moškimi begunci iz Sirije, ki so že dobili status begunca, je bil dve uri parkiran pred vhodom v urad Merklove, potem pa so jih prepeljali v hotel. Stroške njihovega bivanja naj bi Dreier poravnal sam, piše agencija France presse.

Begunce skušamo vključiti v našo družbo, vendar če bomo sprejeli še dodatni milijon migrantov to nikakor ne bo šlo,” je Dreier izpostavil na TV postaji N24 in pri tem spomnil, da je Nemčija že sprejela 1,1 milijona beguncev.

Dreier je osebno pospremil begunce pred urad Angele Merkel, vendar ne ona niti kateri izmed ostalih predstavnikov njenega urada se z njim niso sestali. V sporočilu za javnost so izpostavili le, da se vlada zaveda izziva, pred katerim so lokalne skupnosti spričo priliva beguncev, vendar da iz tega naslova dobivajo finančno podporo. Izpostavili so še, da se nemška vlada tako na ravni Evropske unije trudi za zmanjšanje števila beguncev.

Poteza Petra Dreierja je naletela na različne odzive; med tistimi, ki so jo ostro skritizirali je tudi organizacija za zaščito pravic migranov Pro Asyl. 

Komentarjev 1