Svet
2892 ogledov

Merklovo ob slovesu premagala čustva

Angela Merkel in Emmanuel Macron Profimedia
Ob Macronovih pohvalah je bila vidno ganjena.

Francoski predsednik Emmanuel Macron se je v sredo javno poslovil od nemške kanclerke v odhajanju Angele Merkel. V Burgundiji se ji je zahvalil za potrpežljivost z njim in za vse, kar ga je naučila.

"V času, odkar ste postali kanclerka, vas je vzljubila tudi Francija," je dejal in Merklovi podelil najvišje francosko priznanje, Veliki križ legije časti. Spomnil je, da si je prizadevala za ohranitev Evrope v vseh pretresih, ki so se dogajali v zadnjem desetletju. 

"Upam, da bo lekcija, ki ste nas jo naučili, da se trdno upremo močnim vetrovom in poskrbimo, da bomo vsi ostali enotni," je poudaril Macron. Ob njegovem nagovoru je bila nemška kanclerka vidno ganjena.

Po pogovoru sta se skupaj sprehodila po ulicah, nista pa dajala nobenih političnih izjav. Tudi med pandemijo sta Macron in Merklova veljala za tesna sodelavca, čeprav poznavalci pravijo, da si nista bila tako blizu kot Merklova in nekdanji francoski predsednik Nicolas Sarkozy.

67-letna Merklova je Nemčijo vodila kar 16 let.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 5
  • kapibara1 17:21 04.november 2021.

    Jalovko ne bode nihče od potomcev objokaval

  • kapibara1 17:20 04.november 2021.

    Ma mkaj to njeno, zgalania čsutcva ! Pra pokažejo ve žrtve njenega refuges vilkomen !! Bila je na položaju, ker je jalova in nima empatije do osebno bližnjih- naj gre v wc školko, rade volje mvodo potegnem !

  • bobubob 13:46 04.november 2021.

    Saj bo zmogla....