Svet
7 ogledov

Mesec dni stara deklica nosila mrtev fetus

Novorojenček Shutterstock
Deklica je kmalu po porodu bruhala. Včekrat ji je zatekel trebuh. V svojem trebuhu nosila mrtev plod.

Prestrašena mati je v bolnišnico v Riadu prinesla svojo mesec dni staro hčer.  Kmalu po rojstvu so se s hčerko začele dogajati nenavadne stvari. Ves čas je bruhala, bila je zaprta, trebuh pa ji je ves čas otekal.

"Takoj po prihodu v bolnišnico smo ugotovili, da ima za dojenčka nenavadno velik trebuh. Testi, ki smo jih opravili, so pokazali, da je v njenem trebuščku mrtev zarodek. Takoj smo jo operirali. Po treh urah operacije smo iz nje odstranili 12 centimetrov in 460 gramov težak zarodek," je za Emirates247 povedal zdravnik Saleh al Nassar.

10 takšnih primerov

Pred tremi leti se je v Savdski Arabiji zgodil podoben primer, ko so zdravniki z ultrazvokom pri eno leto stari punčki odkrili, da je noseča. Tudi v tem primeru so starši punčko k zdravniku pripeljali zaradi nenavadno velikega trebuha. Strokovnjaki so pojasnili, da je šlo za neobičajen medicinski primer – zarodek v zarodku.

Do redkega pojava je prišlo po tem, ko se je v maternici eden izmed dvojčkov ovil okrog drugega zarodka. Ta je še vedno živel v zdravem zarodku in tako je prišlo do tega, da je zarodek rasel naprej v maternici. V zgodovini je zabeleženih okoli 90 takšnih primerov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.