Svet
64 ogledov

Mesiću denar za stanovanji posodil Božo Dimnik

Božo Dimnik Anže Petkovšek
Predsednik društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Božo Dimnik je v pogovoru za današnji Večernji list potrdil, da je posodil denar bivšem hrvaškem predsedniku Stipetu Mesiću za nakup dveh stanovanj v Zagrebu.

Hrvaški mediji so večkrat podvomili o poreklu denarja, s katerim je Mesić kupil novi stanovanji. Potem ko se je pokazala priložnost za nakup novih stanovanj, je Mesić nujno potreboval denar, "od danes na jutri", ki pa ga ni imel in se je obrnil na prijatelje, je dejal Dimnik. Dodal je, da se je Mesić obrnil tudi nanj.

"Ne bom govoril o zneskih. Sam bi zanj naredil vse," je še povedal Dimnik. Poudaril je, da ne razume, zakaj napadajo Mesića.

"Ko je bil predsednik, je imel najskromnejše stanovanje, ki sem ga kdaj videl pri kakem politiku," je še izjavil 80-letni Dimnik, ki je v svoji dolgoletni karieri spoznal veliko politikov in podjetnikov.

Prodaja staro stanovanje

Večernji list dodaja, da so oktobra 2010 začeli zgodbo o novih razkošnih stanovanjih, ki ju je Mesić kupil v Zagrebu za 1,9 milijona kun (okoli 250 tisoč evrov).

Tako Večernji list kot Nova TV sta minuli mesec neuradno poročala, da preiskovalci hrvaškega urada za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) na podlagi anonimne ovadbe zbirajo informacije o poreklu denarja. Obenem so poudarili, da Mesić v tem trenutku ni predmet preiskave. Mesić je tudi takrat zanikal kakršnekoli nepravilnosti pri nakupu stanovanj, ni pa želel razkriti imen oseb, ki so mu posodile denar.

Novi stanovanji sta vpisani kot lastnina njegove soproge Milke Mesić. Bivši predsednik pa sicer prodaja svoje staro stanovanje sredi Zagreba. Od prodaje, ki jo ovirajo slabe razmere na nepremičninskem trgu, namerava izplačati omenjeni dve stanovanji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.