Svet
9 ogledov

Mesiću grozijo s smrtjo

Stipe Mesić (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Bivši hrvaški predsednik Stipe Mesić je policiji prijavil grožnje s smrtjo.

Mesiću naj bi grozili s sporočili, ki so bila objavljena v okviru skupine na Facebooku, ki ni ustanovljena na Hrvaškem.

Grožnje je bivši hrvaški predsednik prijavil te dni, potem ko so jih odkrile službe, ki skrbijo za njegovo varnost. Tiskovni predstavnik hrvaškega notranjega ministrstva Krunoslav Borovec ni želel govoriti o tem, za kako resne grožnje gre.

"Od začetka lanskega leta smo prejeli več takih prijav, a zadnje so prijavili zaposleni v nekdanji predsedniški pisarni. Grožnje so bile poslane prek interneta. Kako resne so, je drugo vprašanje," je dejal Borovec za časnik Novi list. Kot je dejal, so v preteklem letu številne prijave tudi raziskali in v dveh primerih našli storilce.

Zdaj pa naj bi Mesiću grozili prek skupine na Facebooku, ki so jo poimenovali Ubij Mesića. V to skupino naj bi se včlanilo tri tisoč članov, a skupina ne obstaja več. Borovec je sicer potrdil, da policija skupine ni mogla odstraniti z interneta.

Sicer pa Mesiću niso grozili samo po svetovnem spletu, ampak naj bi prejel tudi pisne grožnje, ki jih je ocenil kot resne in jih zato prijavil policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.