Svet
7304 ogledov

Meteorološki rekord na silvestrovo

Zima
Prejšnji rekord je presežen.

V Združenem kraljestvu so danes zabeležili najtoplejše silvestrovo doslej. V vasi Coningsby v Lincolnshiru v East Midlandsu so namreč izmerili temperaturo 15,3 stopinje Celzija. S tem so presegli prejšnji rekord 14,8 stopinje Celzija, ki so ga leta 2011 izmerili v Walesu, je povedal predstavnik meteorološkega urada Stephen Dixon.

Iz meteorološkega urada so sporočili, da leto 2021 v Združenem kraljestvu zaključujejo z zelo blagimi temperaturami. Visoke temperature so za zadnji dan leta meteorologi že prej napovedali v več mestih po državi, med drugim v Londonu in Cardiffu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Mike Kendon iz britanskega centra za podnebne informacije je v povzetku, ki ga je objavil meteorološki urad, navedel, da je bilo letošnje leto v celoti nekoliko toplejše in nekoliko bolj suho od povprečja. Meteorološki urad je še navedel, da se bo leto, ki se izteka, verjetno uvrstilo med 20 najtoplejših let v zgodovini Združenega kraljestva od leta 1884, saj se podnebje segreva.

Kljub toplemu vremenu bo Združeno kraljestvo silvestrovo praznovalo umirjeno, brez običajnih veličastnih ognjemetov v Londonu in Edinburgu, z zaprtimi nočnimi klubi in omejitvami druženja na Severnem Irskem, Škotskem in v Walesu. V Angliji se za zaostrovanje ukrepov niso odločili.

Zima Vreme Slovenija Arso: V novem letu izrazit temperaturni obrat vročinski val Vreme Popotnik "V maju lahko pričakujemo julijske razmere"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Laura_Deblois 09:43 01.januar 2022.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Valliolissa
    Valliolissa 20:47 31.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m