Svet
334 ogledov

Michael Kors prevzel Versace

donatella versace Profimedias
Za posel bodo odšteli 1,83 milijarde evrov.

Modna hiša Michael Kors je sporočila, da je prevzela italijanskega modnega velikana Versace. Kot so sporočili iz družbe, bodo za posel odšteli 1,83 milijarde evrov.

Medtem ko bo Michael Kors Holdings Limited po prevzemu spremenil ime v Capri Holdings Limited. "Vznemirjeni smo, da bo Versace del naše družine luksuznih znamk in zavezani smo, da bomo investirali v njegov razvoj," je sporočil prvi mož družbe s sedežem v Londonu John D. Idol.

Italijansko modno hišo je leta 1978 ustanovil Gianni Versace, ki je bil leta 1997 umorjen. Po njegovi smrti sta vodenje koncerna prevzela njegov brat Santo in sestra Donatella.

"Donatellin ikonski slog je v srcu oblikovalske estetike Versaceja. Donatella bo še naprej vodila kreativno vizijo družbe," je dodal Idol.

Donatella Versace je v odzivu sporočila, da je prevzem bistven za dolgoročni uspeh Versaceja. "Vsi smo zelo vznemirjeni, da se bomo priključili skupini pod vodstvom Johna Idola, ki ga od nekdaj občudujem kot vizionarja ter močnega in strastnega voditelja," je dodala.

Michael Kors, ki je najbolj znan po torbicah, urah in parfumih, namerava povečati število Versacejevih trgovin po svetu za 50 odstotkov na 300. Novi lastnik načrtuje, da se bodo prihodki po prevzemu podvojili. Največ pozornosti naj bi v začetku namenili segmentu dodatkov in obutve, poroča BBC. 

Družba, ki izvira iz ZDA, a ima sedež v Londonu, je lani za 1,2 milijarde evrov prevzela britanskega čevljarja Jimmy Choo.

Komentarjev 1
  • Bella_Torrens 17:26 25.september 2018.

    Google zdaj vsakih štiri dni plača 4368 EUR do 5285 EUR za delo na spletu od doma. Sem se pridružil tej službi pred 3 meseci in zaslužil 36297 € v prvem mesecu tega posla. To delo je res neverjetno in ...prikaži več mi daje veliko mojih prihodkov vsak dan. Vsakdo lahko to opravi in zasluži več dohodkaa na spletu od doma, kot sem jaz. Sledite tej strani ....... ➥➥➥ ➥➥ ➥➥➥ www.WebJob98.Com