Svet
6 ogledov

Michelle za las ušla trčenju

Prva dama ZDA je bila tokrat na letalu brez soproga. (Foto: Pixsell) Žurnal24 main
Letalo, na katerem je bila soproga ameriškega predsednika, se je za las izognilo trčenju z vojaškim tovornim letalom. Napako je naredil kontrolor letov.

Predsedniško letalo 737, na katerem je bila poleg Michelle Obama še soproga ameriškega podpredsednika Jill Biden, je nameravalo pristati na letališču letalske baze Andrews.

Kontrolorji letov so sprva pilotu naročili, naj izvede serijo manevrov, s katerim bi se izognil trčenju z 200-tonskim vojaškim letalom C-17, ki se je približevalo letališču. Nato so se nadzorniki odločili, da odpovedo pristanek predsedniškega letala, saj se vojaško letalo ne bi moglo pravočasno umakniti s pristajalne steze.

Letalo je končno varno pristalo po daljšem kroženju nad letališčem, poroča Washington Post.

Ni bilo prave nevarnosti
Kot piše časnik, sta si bili letali veliko bližje, kot to dovoljujejo pravila Zvezne letalske administracije (FAA), ki pa je kasneje zanikala, da bi bilo letalo kdaj v nevarnosti.

Po prepričanju predstavnika FAA nadzorniki na Andrewsu niso storili nobene napake, zavedla naj bi jih napačna poročila službe TRACON, ki prek radarjev nadzoruje pristanke in vzlete na več večjih letališč na območju regije Baltimora in Washingtona.

Ups, gledal sem film
Incident se je zgodil po nekaj večjih aferah v zadnjem času, ko so kontrolorje zasačili, da so zaspali na delovnem mestu. FAA je tako nedavno odpustila enega nadzornika in njegovega nadrejenega, po tem ko je prvi izgubil stik z letalom, ker je gledal film.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.