Svet
20 ogledov

Migrante tudi spolno zlorabljali

Zloraba Shutterstock
Španska in francoska policija sta razbili mrežo, ki se je ukvarjala s tihotapljenjem kitajskih migrantov v Evropo in ZDA. Za enega zahtevali od 40 do 50 tisoč evrov.

Po dve leti trajajoči skupni preiskavi so v Španiji – mreža je sedež imela v Barceloni -  aretirali 51 oseb, v Franciji pa 24. Zasegli so tudi 81 ponarejenih potnih listov azijskih držav Tajvana, Južne Koreje, Malezije, Japonske, Hongkonga in Singapurja.

Vrh na Kitajskem, celice v različnih državah

Tihotapci so zahtevali med 40.000 in 50.000 evrov plačila na osebo, da so kitajske državljane z lažno identiteto spravili v ZDA in evropske države, kot so Španija, Francija, Grčija, Italija, Velika Britanija, Irska in Turčija. Španska policija še navaja, da je tihotapska mreža v nekaterih primerih tudi spolno izkoriščala migrante.

Preiskava o tihotapski mreži, ki so jo opisali kot "kompleksno", se je začela julija 2011. Zaradi dobro organizirane hierarhične mreže, katere vrh je bil na Kitajskem, z neodvisnimi celicami, ki so delovale v različnih državah, je bila preiskava po navedbah policije toliko bolj otežena.

Španija je bila zadnja postaja na poti s Kitajske in odskočna deska do končnega cilja, ki je bil običajno v Veliki Britaniji ali ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.