Svet
387 ogledov

Milanović si želi sosedov, kot je Slovenija

zoran milanović EPA
Slovenija je drugačna država, je svoje politične nasprotnike podučil hrvaški premier Zoran Milanović.

Hrvaška je v predvolilnem obdobju, ko pride prav za obračun z nasprotniki marsikaj. Tudi soočanje z begunsko krizo in postopanjem hrvaških oblasti je tarča številnih kritik, saj da se premier Zoran Milanović preslabo loteva situacije.

Pred dnevi se je sicer država znašla v hudem sporu s Srbijo, ko je enostransko zaprla mejo, na drugi strani je Madžarska ponoči zaprla zeleno mejo in uvedla strog nadzorni režim.

Milanović je po današnji seji stranke SDP ostro udaril nazaj po nasprotnikih in jim dejal, da niso sposobni videti "čez planke". Hkrati je bil - zanimivo na zadnje mesece, ko je bilo v ospredju arbitražno vprašanje in domnevno slovensko goljufanje v postopku - poln lepih besed o Sloveniji.

Tako je Milanović opoziciji dejal, da Hrvaška v trenutni situaciji postopa z blagoslovom Nemčije. "Nemčija je rekla, da je madžarska poteza (zaprtje meje, op. a.) nekaj, s čimer se ne strinjajo. Če mora to povedati Nemčija, kamor vsi ti ljudje potujejo, potem je povsem jasno, kdo je tu na pravi strani in kdo je popolnoma izgubljen tako na Madžarskem, kot na Hrvaškem."

Ob tem je zagotovil, da Hrvaška ne bo gradila zidu, tega pa ne bo storila niti Slovenija. Namignil je, da bi si njegovi nasprotniki sicer slednjega zelo želeli in tako dobili nove priložnosti za obračunavanje, a se to ne bo zgodilo - Slovenija je drugačna država, je dejal Milanović in dodal, da bi Slovenci zlahka postavili ograjo, če bi hoteli. Ampak to ni njihov način obnašanja, je polaskal zahodni sosedi.

"Okoli tega se s Slovenijo najbolje razumemo, oni so poleg Avstrije in Nemčije naši naravni zavezniki, ne pa tisti zaprti svet, ki ne vidi prek plota." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • mirror 22:33 17.oktober 2015.

    Zgodovina se ponavlja. Tako kot sedaj ne ovirajo migrantov, tudi leta 1991 niso JLA.

  • kontrahan 21:35 17.oktober 2015.

    Hrvat laže pa krade.

  • KOJAK 20:38 17.oktober 2015.

    :) dobra ...